Divendres, 24 abril 2015 09:36

Informació general

QUE OFEREIXEN LES LLARS D’INFANTS DEL NOSTRE MUNICIPI?

- Un equip de professionals (Mestres o Tècnics Superiors d’Educació Infantil), que atendran les necessitats físiques, afectives i socials dels infants mitjançant una pedagogia adequada.

- Material didàctic de tot tipus per afavorir la psicomotricitat, el llenguatge, el joc simbòlic, la sociabilitat...

- Servei de menjador escolar (amb informes diaris del nen/a).

- Aules grans i assolellades amb espais independents pel descans i la higiene.

- Casalet d’estiu (amb ampliació d’horaris durant els mesos de juliol i agost).

- Distribució dels nens/es per edats i nombre limitat d’infants per grup.

- Adaptació progressiva dels infants al centre mitjançant la participació de la família i en petits grups.

- Assessorament psicopedagògic al llar del Curs Escolar mitjançant xerrades-col·loqui i conferències impartides per professionals de diferents vessants: sanitària, social i psicològica.

- Seguiment evolutiu del nen/a, mitjançant informes escrits i entrevistes personalitzades amb la família.

- Iniciació dels infants i participació familiar a les festes populars (Festa de la Castanyada, representació del Pessebre Vivent, Rua de Carnaval, Festivitat de Sant Jordi...).

 

HORARIS 2015 LLAR D’INFANTS MUNICIPAL

 

MATÍ

Entrada: de 8.45 a 9.45 h

1a  sortida i entrada: de 12 a 12.15 h

2a  sortida i entrada: de 13 a 13.15 h

3a sortida (pels nens/es que utilitzin el servei de menjador) i entrada: de 14 a 14.15 h

 

TARDA

Entrada: de 15 a 15.15 h

Sortida: de 17 a 17.15 h

 

EDUCACIÓ INFANTIL
 

El període anomenat EDUCACIÓ INFANTIL, correspon als primers anys de vida de l’infant i és clau en el seu desenvolupament.

És durant els sis o set primers anys de vida que es construeixen les estructures neuropsíquiques elementals, s’organitzen els contactes amb el món i es basteix la noció de la pròpia identitat i les primeres formes de participació social.

L’EDUCACIÓ INFANTIL comprèn dos cicles: el primer, fins als tres anys d’edat (Llar d’Infants) i el segon, des dels tres fins als sis anys d’edat.

En el primer cicle, s’atendrà el desenvolupament del moviment, el control corporal, les primeres manifestacions de la comunicació i el llenguatge, les pautes elementals de la seva convivència i la relació social i el descobriment de l’entorn immediat.

Normalment, i sobretot dins de la tradició pedagògica catalana, es parla de l’educació a la Llar d’Infants, quan es fa referència l’educació d’alumnes fins als tres anys i l’educació al parvulari quan parlem de l’educació d’infants de tres fins a sis anys.

S’ha optat pel nom de Llar d’Infants perquè té unes connotacions properes al marc familiar. És una Llar que té molt en compte la família, a la qual serveix de suport.

 

LÍNEA PEDAGÒGICA DE LA LLAR D’INFANTS MUNICIPAL DE CASTELL-PLATJA D’ARO

La Llar d’Infants Municipal de Castell-Platja d’Aro, el que pretén és oferir als nens i nenes des dels deu mesos i fins als tres anys, un ambient ric en estímuls, per tal de facilitar el desenvolupament i aprenentatge de totes les seves capacitats cognitives, motrius i relacionals. És a dir, potenciar les seves possibilitats que la natura, l’herència o l’entorn li han donat. No es pretén canviar al nen/a, sinó buscar el millor de si mateix i canalitzar les seves potencialitats per trobar quelcom fructífer en unes edats bàsiques en el seu desenvolupament.

Per portar a terme aquest projecte educatiu, caldrà que l’infant creixi en un marc educatiu en el què l’escola i la família s’uneixin amb coherència.

 

Llegir 1563 vegades