Dimecres, 23 Novembre 2022 17:05

Actes de commemoració de la Diada del 25-N

"Anem a l'arrel, plantem-nos contra la violència"

La Comissió d’Igualtat i l’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró, commemora amb el lema Anem a l’arrel, plantem-nos contra la violència el proper divendres 25 de novembre el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència Envers les Dones, amb diverses activitats i una campanya de sensibilització institucional a partir de desmitificar diverses frases fetes, sovint normalitzades, però de contingut i rerefons masclista.

Els actes es concentraran a Platja d’Aro, on a la Plaça de l’Ajuntament (17 h) s’hi farà la lectura del manifest de la diada amb representació política, d’entitats i ciutadania de diverses edats. Tot seguit, a la Sala d’Actes de l’Ajuntament (17.30 h) s’hi farà un acte cultural amb lectura de poemes, teatre-fòrum amb grup de teatres social del Centre Cívic Vicenç Bou, la projecció d’un curtmetratge creat pel grup de teatre local ETC, l’Arbre dels Desitjos elaborat per l’Associació de Dones de la Vall d’Aro i un refrigeri final.

També el dilluns 28 de novembre (19 h) a la Biblioteca Mercè Rodoreda s’hi farà la presentació de llibre Maite vaig ser jo, podries ser tu, d’Àngels Roura Massaneda. Un volum sobre violència de gènere que fa un retrat i mostra el modus operandi de les persones maltractadores, que exposa el recorregut intern pel que transita la víctima i que dona eines per ajudar a terceres persones. Tot seguit, taula rodona amb la participació de Berta Carreras, psicòloga de l’Àrea d’Atenció a les Famílies del Consell Comarcal del Baix Empordà; Mónica Hernández, del Cos de Mossos d’Esquadra adscrita al Grup d’Atenció a la Víctima de l’Àrea Bàsica Policial Baix Empordà-Sant Feliu de Guíxols; i d’Albert Sierra, Degà del Col·legi d’Advocats de Girona.

En relació a la campanya institucional i de sensibilització d’enguany s’han instal·lat una col·lecció de grans adhesius a diversos espais públics amb algunes dites populars i la seva contraposició amb l’esperit de la diada del 25-N:

 

Quien se pelea se desea / L’amor no fa mal, i si en fa, no és amor

Els draps bruts es renten a casa / Que ser dona no ens costi la vida

Con la cuchara que has escogido, tienes que comer / Ens volem lliures i sense límits

A la dona i a la burra, cada dia una surra / Trencar el silenci ens protegirà

Tu con tantas curvas y yo sin frenos / Les floretes són assetjament: del meu cos no s’opina

Quiero una mujer bonita, callada y que no me diga nada / El feminisme és la noció radical que les dones són persones

Si no quieres flamenquito, no toques las palmas / Només sí és sí

Els problemes de parella es resolen en parella / Davant la violència, actua

 

[ +informació: Centre Cívic Vicenç Bou · T 972 818 341 · ccivic@platjadaro.com · @centrecivicplatjadaro.com ]


 

Llegir 82 vegades