Dijous, 04 Agost 2022 15:44

Festa Major de Platja d’Aro 2022

De l’11 al 15 d’agost amb una trentena d’activitats

Platja d’Aro celebra de l’11 al 15 d’agost la Festa Major 2022 (pdf · web), amb una trentena d’activitats a l’aire lliure -especialment a l’entorn de la Plaça del Mil·lenari i de la Plaça Major-, gairebé totes gratuïtes, i que recupera del tot la normalitat. L’agenda d’actes té la voluntat d’esdevenir atractiva per a tots els públics i totes les edats, on la música, l’animació infantil i la cultura popular són les grans protagonistes de la programació dissenyada per l’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró amb la col·laboració de les entitats locals.

La imatge del cartell d’enguany és l’obra guanyadora del concurs que convoca el consistori entre els i les alumnes de l’Escola d’Art d’Olot. En aquesta novena edició de la iniciativa, la composició guardonada ha estat elaborada per Jordi Peña del grau de Gràfica Publicitària. També enguany es recupera el Punt Lila les nits del 13 i el 15 d’agost (23-03 h) amb l’objectiu de sensibilitzar i erradicar les situacions de violència i agressions sexistes en el context de la celebració, i alhora fomentar la igualtat i la no discriminació per raó de gènere, i facilitar el gaudi d’unes diades amb llibertat i seguretat.

També cada cop, any rere any, les entitats locals recuperen un protagonisme més actiu en la festa, tant durant la celebració, com també prèviament, gràcies a la creació d’un comissió conjunta amb l’equip tècnic de l’Ajuntament. El Centre l’Avenir Fanalenc de Platja d’Aro en serà la pregonera dijous 11 d’agost (21 h) en reconeixement a la seva trajectòria de dinamització cultural de la vila i que durant molts anys, també va incloure la programació d’actes de la Festa Major. Alhora diverses entitats gestionaran les barraques amb servei de bar a la Plaça del Mil·lenari.

Justament, la Plaça del Mil·lenari serà l’escenari de les actuacions musicals de gran format: Nit de gòspel amb Gospel d’Aro i Gospel Viu Choir; concert de tarda i ball de nit amb La Principal de La Bisbal; Balkan Paradise Orchestra i Roba Estesa; Bipolar i l’espectacle de tribut a Michael Jackson I Want You Back; gala final del Concurs d’Habilitats Artístiques Tu de què vas! i fi de festa amb DJ Kharloss Selektah. En altres escenaris, hi haurà el concerts de Twelve Strings Enrique Muñoz (Festival de Guitarra) a l’Església de Santa Maria; sardanes amb La Flama de Farners i havaneres amb Els Cremats a la Plaça Major.

Activitats per als més menuts i les seves famílies a diversos espais: festa de l’aigua i l’espectacle de joc i teatre interactiu Els homes llop de la Vallnegre; L’Hora del conte amb Quimera; instal·lació interactiva Toc de fusta; tarda temàtica en família Cuidem el medi ambient -reciclateatre, taller de construcció de boles de llavors i jocs reciclats i cursa de cavall reciclats. En l’àmbit popular cercavila musical de La Dinamo, concurs de captura de síndries, trotabars i batucada, botifarrada popular, torneig d’escacs de partides ràpides, missa solemne i 10a edició de la fira de col·leccionisme freak Firafan al Palau d’Esports i Congressos (web)

 [ +info: Oficina de Turisme · T 972 817 179 · W 605 827 945 · turisme@platjadaro.com · pdf · web ]

 


 

Llegir 1352 vegades