Dimarts, 19 Juliol 2022 13:46

Activitats literàries a la biblioteca

Sessions de “Cita amb l’autor” i presentacions literàries

La Biblioteca Mercè Rodoreda de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró proposa per a aquest estiu de 2022 diverses d’activitats literàries per al públic adult (obertes a tothom i sense inscripció prèvia). La primera és la xerrada-recital Prudenci Bertrana comentat amb l’escriptor Miquel Martín i l’actriu Olga Cercós (dimarts 19 de juliol): un recorregut per la vida i obra de l’autor a través d'una selecció de textos i comentaris de les seves obres. Ambdós també protagonitzaran la sessió Aurora Bertrana comentada (dimecres 10 d'agost · 19 h)

També hi ha dues noves sessions de Cita amb l’autor/a que donen continuïtat al cicle Més literatura més, biblioteca; en el que ja hi ha ha participat Rafael Nadal, Albert Om, Sílvia Soler, Roger Pera i Xavier Bosch. La primera és amb Care Santos (dimecres 20 de juliol · 19 h): després d’estudiar Dret i Filologia Hispànica va començar la seva carrera periodística i literària de contes, relats, novel·les i juvenil en castellà i català, assolint nombrosos guardons: Ateneo de Sevilla, Joaquim Ruyra, Ramon Llull o el Premi Nadal. La propera serà amb Màrius Serra (dimecres 27 de juliol · 19 h): la seva obra literària ha rebut els premis Ciutat de Barcelona, Serra d’Or, Ramon Llull o Sant Jordi; ha publicat més d’11.000 mots encreuats, més de 5.000 articles i una trentena de llibres. També s’han previstes les presentacions literàries de Criatures de ciutat de Clàudia Arqués Masó (dijous 28 de juliol · 19 h); i Noc-ra de la trilogia L’ull d’Horus de Conrad Vila (dimarts 16 d’agost · 19 h).

La biblioteca pública municipal Mercè Rodoreda (en servei des de 1981, amb nova seu des de l’any 2001 i amb projecte d’ampliació a mig termini), disposa de dues plantes amb un superfície de 500 m2 adaptades per a facilitar l’accés al públic amb mobilitat reduïda. La primera acull els serveis habituals de consulta, préstec i hemeroteca. A la segona, hi ha altres serveis diversos: sales de treball, estudi i ordinadors. L’equipament disposa d’un fons de 38.000 documents i d’una hemeroteca de més de 80 publicacions. En paral·lel també disposa d’espais complementari a l’edifici adjunt de la Masia Bas per desenvolupar-hi formacions, tallers i activitats culturals.

[ +info: BMR · T 972 825 491 · biblioteca@platjadaro.com · web · @bmrcastellpdas ]


 

Llegir 79 vegades