Divendres, 20 Agost 2021 09:54

Nova mascota familiar: la Xalarina

Comparteix protagonisme amb en Xalarí

Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró va assolir l’any 2014 el segell de Platja en Família concedit per l’Agència Catalana de Turisme. Llavors es va crear la figura d’en Xalarí, la mascota protagonista de les activitats, accions i campanyes de promoció destinades al públic familiar. Ara, s’ha presentat també la Xalarina, la seva germana petita, en un aposta per la diversitat de gènere i per l’accessibilitat i el turisme inclusiu, i justament per això porta ulleres, com un dels seus elements característics. Els dos personatges són recreacions a partir de les il·lustracions originals de XuxuLanstrum.

La Xalarina i en Xalarí, són els protagonistes de la nova Guia de Turisme Familiar editada per l’Oficina de Turisme. La publicació recull els recursos que s’ofereixen en aquest àmbit -activitats, patrimoni, esport, espais naturals, establiments certificats, etc.- combinat amb diverses pàgines de jocs i entreteniments. També són presents en la nova decoració dels espais del Miniclub i el Babyclub instal·lats a la Platja Gran (lAv. Costa Brava): 250 m2 senyalitzats, en servei del 25 de juny al 12 de setembre (11-14 h i 16-19 h), gratuïts i no requereixen de reserva prèvia.

El Miniclub s’adreça a infants de 3 a 12 anys, dinamitzat per un equip de monitores i monitors amb coneixements d’idiomes. S’hi ofereixen tallers, manualitats o jocs de platja entre d’altres activitats (només se suspèn en cas de pluja i està limitat a una hora al dia). El Babyclub és un espai de lliure accés amb un conjunt de serveis adaptats a les necessitats dels nadons per gaudir d’un dia de platja amb comoditat. A l’interior del mòdul amb aire condicionat hi ha canviador, trones, microones, nevera, rentamans i espai d’alletament; i a l’exterior, zona l’ombra i un espai per desar-hi els cotxets infantils (els nadons han d’estar acompanyats en tot moment).

Altres propostes familiars són el Festival Xalaro d’Espectacles Familiars (a finals de juny), i tot l’estiu sessions d’hipopressius i de ioga en família; actuacions, animacions i tallers a l’aire lliure; el programa d’activitats Estiueja a la Biblio!, visites guiades teatralitzades o propostes en el marc de les Festes Majors. També es por realitzar autònomament la gimcana On és en Xalarí?: amb l’ajuda d’un plànol cal buscar-lo, dibuixat en una dotzena de petites plaques instal·lades en els punts més emblemàtics en cada vila del municipi i quan es completen s’aconsegueix un regal.


Nova mascota familiar: la Xalarina

Compartieix protagonisme amb el seu germà gran, en Xalarí

Aposta per la diversitat de gènere i per l’accessibilitat i el turisme inclusiu

Protagonistes de la Guia de Turisme Familiar i de la decoració del Miniclub i Babyclub

Informació: Oficina de Turisme · T 972 817 179 · W 695 827 945 · turisme@platjadaro.com · web 


 

Llegir 586 vegades