Dimecres, 28 Juliol 2021 14:36

Fem Platja! Mesures d’accessibilitat

Passeres, cadires i crosses amfíbies i línies de vida

En el marc programa municipal Fem Platja! 2021 es vetlla per aplicar mesures d’accessibilitat que facilitin el gaudi del bany a les persones amb necessitats especials de mobilitat. Destaca la instal·lació d’un espai per atendre aquestes persones i els seus acompanyants al punt de socors del Passeig Marítim amb el carrer Miramar on hi ha una àmplia plataforma de fusta sobre la sorra, coberta amb una carpa, i connectada amb una de les passeres que uneixen el passeig i el trencaones.

Precisament hi ha instal·lades 19 passeres a la sorra, i es disposa de sis cadires amfíbies -una per a cada punt de socors i una per a la torre de vigilància- i de diversos jocs de crosses amfíbies. Alhora, hi ha plataformes adaptades a les dutxes i rentapeus de la Platja Gran. També, destaquen les sis Línies de vida instal·lades davant de cada lloc de socors: un sistema de cordes a 1’40 metres d’alçada, que faciliten l’entrada i sortida de l’aigua de les persones amb dificultats de mobilitat. Justament en les passeres que coincideixen amb aquestes hi tenen ús preferent els col·lectius amb més dificultats de mobilitat.

Un conjunt d’accions que s’emmarquen en el programa anual de platges de la Unitat de Serveis i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró, que té com a prioritat la renovació de diversos guardons de qualitat, pel conjunt del litoral del municipi: Bandera Blava, Q de Qualitat Turística o Pla de Qualitat en Destí del Baix Empordà. Justament per això es tracta d’una acció global que integra socorrisme, accessibilitat, abalisament, manteniment i neteja, oci i lleure i informació i participació dels usuaris.


Mesures d’accessibilitat a les platges

Espai específic amb plataforma de fusta i coberta amb carpa

Instal·lades 19 passeres a la sorra i dutxes i rentapeus adaptades

Cadires i jocs de crosses amfíbies i sis línies de vida a primera línia

Informació: Serveis i Sostenibilitat · T 972 817 284 · femplatja@platajdaro.com · pdf (Guia de Platges)


 

Llegir 265 vegades