Dijous, 17 Juny 2021 11:00

Amabilització de les avingudes

Nou model circulatori amb més espais per als vianants

Nova proposta per a les dues avingudes centrals de Platja d’Aro per a l’estiu de 2021, i de manera provisional, en relació al trànsit de vehicles i en el guany d’espais per la vianants. A partir del 19 de juny, i de manera provisional, hi haurà un únic carril de circulació en direcció sud des del giratori de les havaneres de l’Av. Cavall Bernat fins al giratori del Doctor Trueta de l’Av. S’Agaró. Simultàniament, el segon carril, serà per a vianants amb diversos elements decoratius i de mobiliari urbà; i les terrasses dels establiments de restauració mantenen l’ocupació actual en la via pública.

Es garanteix l’accessibilitat a guals, càrregues i descàrregues i places hoteleres; i s’hi instal·larà senyalització per informar del nou model, de les rutes alteratives i dels aparcaments gratuïts com l'habilitat a l’antic Paladium que s’afegeix als actuals, com per exemple el de la Masia Bas.

A l’Avinguda del Cavall Bernat el carril de circulació per a vehicles és l’oest (ponent) i sempre estarà obert al trànsit; i s’hi mantenen les places d’aparcament en Zona Blava. A l’Avinguda de S’Agaró, els vehicles es mouran pel carril est (llevant), no hi haurà aparcament i el tancament al trànsit serà de 19 h a 05 h (excepte el cap de setmana 19 i 20 de juny que començarà a les 17 h per garantir els espectacles de carrer del Festival Familiar Xalaro).

Aquesta actuació parteix a partir de l’experiència del tancament de les mateixes avingudes l’estiu passat arran de la COVID-19; dels resultats de l’enquesta de valoració que es va promoure durant tres setmanes des de l’Ajuntament la tardor de 2020, i dels treballs realitzats conjuntament amb les associacions professionals i d’empresarial local en el marc del Consell Local de Desenvolupament.

Alhora, de cara al futur és garanteix un procés consultiu sobre el futur model d’aquestes avingudes un cop finalitzin les obres de sanejament; el desplegament de les accions pendents del Pla de Comerç 2018-2023 (la conversió per a vianants de l’Av. Doctor Fleming; millora d’accessibilitat i visibilitat de les galeries comercials o promoció de la seva rehabilitació); i la renovació de l’aparcament de Plaça d’Europa (podeu consultar el document complert aquí)


Amabilització de les avingudes S’Agaró i Cavall Bernat

Nou model circulatori amb més espais per als vianants

A partir del 19 de juny direcció única de nord a sud

Tancament al trànsit de l’Av. S’Agaró de 19 a 05 h

Informació: Oficina de Turisme · T 972 817 179 · W 695 827 945 · turisme@platjadaro.com 


 

Llegir 950 vegades