Divendres, 04 Juny 2021 05:19

Pere de Ribot exposa a Castell d’Aro

La celebració de la paraula, del 6 de juny al 25 de juliol

Exposició de Pere de Ribot (web) a les sales d’art del Castell de Benedormiens de Castell d’Aro, del 6 de juny al 25 de juliol de 2021 amb el títol La celebració de la paraula, amb una cinquantena d’olis diversos formats (pdf). Visita en entrada lliure, de dimarts a dissabte (11-13 h i 17-21 h) i caps de setmana i festius (11-13 h i 17-21 h). La mostra és la segona de l’any al castell i la tercera del cicle anual d’exposicions al municipi organitzat per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament, que s’estén també a la Masia Bas i al Parc dels Estanys de Platja d’Aro.

Nascut a Girona l’any 1962, quan era estudiant a la facultat de Belles Arts, va participar a ARCO Madrid 1986. De llavors ençà ha fet més de 200 exposicions individuals i múltiples de col·lectives arreu del món. Va traslladar el seu estudi al Centre d’Art Contemporani Piramidon de Barcelona, per compartir espai amb 15 artistes. Conjuntament amb Josep Espot i Neus Martínez va crer el Falmicell Art Contemporani i va dirigir la col·lecció d’art contemporani de la Universitat Oberta de Catalunya on també hi realitza docència. Casat amb l’artista Emma Grau, alterna estudi entre Barcelona i Siurana d’Empordà; i ha realitzat múltiples viatges per participar a festival artístics i culturals al Marroc, República Dominicana, Miami i Nova York.

L’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró proposa un calendari expositiu per a l’any 2021 amb de vuit propostes en tres espais. El Parc dels Estanys de Platja d’Aro acull mostres escultòriques de gran format a l’aire lliure: actualment i fins al 18 de juliol l’exposició temporal De l’equilibri inestable als guardians dels somnis de Martí Rom (pdf); i posteriorment la mostra de Santiago Gimeno (del 24 de juliol d’enguany al 13 de febrer de 2022); que de manera permanent es complementen amb una peça de cadascun de les escultores i escultors que l’han precedit exposant al parc.

En l’espai del Castell de Benedormiens ja hi ha exposat Antoni Amat i també ho farà Joaquim Chancho (del 31 de juliol al 26 de setembre) i Àlvar Suñol (del 2 d’octubre al 22 de novembre); i en el seu pis superior s’hi pot veure una selecció del Fons Municipal d’Art, configurat per obres dels i les artistes que hi ha fet estada en gairebé quatre dècades de programació d’exposicions municipals. Darrerament, les sales d’art de la Masia Bas de Platja d’Aro acolliran la mostra col·lectiva Polígrafa amb obra gràfica de Jaume Plensa, Regina Giménez, Antoni Tàpies, Joan Miró, Joan Brossa o Josep Guinovart, entre d’altres (del 10 de juliol al 12 de setembre).


Pere de Ribot exposa a Castell d'Aro

La celebració de la paraula, del 6 de juny al 25 de juliol, entrada lliure

De dimarts a dissabte (11-13 h i 17-21 h) i caps de setmana i festius (11-13 h i 17-21 h)

Segona mostra de l’any al Castell de Benedormiens i tercera del cicle anual al municipi

Informació: Unitat de Cultura · T 972 816 192 · cultura@platjadaro.com · pdf · web


 

Llegir 432 vegades