Dissabte, 22 Mai 2021 06:46

Banderes Blaves per a Platja d’Aro

Reconegudes Cala Rovira, Platja Gran i Sa Conca

Les tres platges de més gran capacitat de la façana marítima del municipi -Platja Gran, Sa Conca i Cala Rovira- renoven, un any més, el guardó de qualitat Bandera Blava (web) reconegut internacionalment i que valora diversos àmbits de gestió i organització, seguretat, instal·lacions, prestació de serveis, informació i educació ambiental a les platges. Les dues primeres l’obtenen ininterrompudament des de 1990 i Cala Rovira des de 1998. Alhora exigeix una qualitat excel·lent de l’aigua de bany. Catalunya n’ha obtingut globalment 97 per a platges i 22 per a ports esportius, i 26 corresponen a la Costa Brava.

El distintiu Banderes Blaves l’atorga un tribunal de la Fundació d’Educació Ambiental (FEE), amb la col·laboració de l’ADEAC, que gestiona la campanya a l’estat espanyol. Aquest guardó, reconegut a nivell internacional, valora i premia la gestió ambiental i la seguretat,  les instal·lacions i la prestació òptima dels serveis i la informació i l’educació ambiental, així mateix exigeix a les platges una qualitat de l’aigua excel·lent. L’obtenció d’aquesta qualificació és la conseqüència de les mesures de gestió i equipament a les zones de bany i les millores en els sistemes de sanejament implantats en els municipis costaners.

El proper 5 de juny s’iniciarà el programa municipal Fem Platja! 2021 que tindrà continuïtat fins al 26 de setembre. Des d’aquell moment estan actiu els efectius de salvament i socorrisme, els serveis bàsics per als usuaris (dutxes, rentapeus i lavabos) i les mesures accessibilitat (passeres, cadires i crosses amfíbies, etc.). També l’abalisament i les accions de manteniment i neteja. Un conjunt d’accions que cerquen consolidar i renovar també altres distintius de qualitat: Q de Qualitat Turística i el Pla de Qualitat en Destí del Baix Empordà per a les platges i alhora, el Camí de Ronda de S’Agaró el guardó d’Itinerari Blau per a recorreguts que uneixen platges amb Bandera Blava i amb una conjunt d’atractius i serveis.


Banderes Blaves per a Platja d’Aro

Reconegudes un any més Cala Rovira, Platja Gran i Sa Conca

Guardó concedit per la Fundació d’Educació Ambiental (FEE)

En el marc del programa municipal de gestió Fem Platja!

Informació: Unitat de Serveis i Sostenibilitat · T 972 817 284 · femplatja@platajdaro.com · pdf (Guia de Platges)


 

Llegir 543 vegades