Divendres, 14 Mai 2021 08:13

Dia Mundial contra la LGTBIfòbia

Actes de ommemoració del 17 de maig al 28 de juny

L’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró amb la col·laboració de diverses entitats i institucions públiques, commemora el Dia Mundial contra la LGTBIfòbia (pdf). L’acte central serà dilluns 17 de maig (17 h) a la Plaça de l’Ajuntament de Platja d’Aro amb la lectura del manifest de la jornada a càrrec de l’Associació Empordarats, i tot seguit es pintarà un banc públic amb els colors de bandera de l’arc de Sant Martí per donar visibilitat a la diversitat afectiva, sexual i de gènere.

L’endemà dimarts 18 de maig (17 h) al Centre Cívic Vicenç Bou de Platja d’Aro, projecció del documental EnFemme d’Alba Barbé i Serra, que narra l’experiència de persones que practiquen el cross-dressing i dones transgènere, al voltant del club EnFemme de Barcelona; i tot seguit, col·loqui amb direcció i equip artístic, Associació Emporderats i el col·lectiu Betrans (cal inscripció prèvia). Dijous 27 de maig (18 h) també al Centre Cívic Vicenç Bou de Platja d’Aro, emissió del reportatge Fugir per estimar i ser sobre les experiències de persones LGTBI del Marroc i el seu periple per demanar asil a l’estat espanyol; dirigit per Víctor Yustres i Sònia Calbó i produït per La Directa (cal inscripció prèvia).

Divendres 21 de maig a l’Institut Ridaura de Castell d’Aro, en el marc del projecte PIDCES de dinamització de les estones de pati, la Unitat de Joventut conjuntament amb Joventut i Igualtat de l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro, oferirà als i a les joves un espai de reflexió i sensibilització per a la no discriminació per raó de sexe o gènere. A partir del 25 de juny, a l’Espai Jove de Platja d’Aro es restaurarà el futbolí hi ha amb una nova mirada a favor de la diversitat. Alhora, el col·lectiu juvenil del municipi realitzarà un vídeo de sensibilització i conscienciació amb participació de la ciutadania per la diversitat afectiva, sexual i de gènere (es podrà seguir el procés a l’Instagram @jovesdeplatjadaro).

Del 17 de maig al 28 de juny a la Biblioteca Mercè Rodoreda hi haurà un espai específic amb una selecció de llibres i material audiovisual per donar visibilitat, reconèixer i posar en valor la diversitat afectiva, sexual i de gènere. Simultàniament el CAP de Platja d’Aro elabora una guia de recursos a nivell comarcal per a l’atenció integral i  fer front a l’exclusió i a les discriminacions per orientació sexual i identitat de gènere.


Dia Mundial contra la LGTBIfòbia

Commemoració de la jornada del 17 de maig al 28 de juny

Lectura del manifest, projeccions documentals i treball amb els i les joves

La biblioteca ofereix un espai temàtic específic i el CAP elabora una guia comarcal

Informació: Centre Cívic Vicenç Bou · T 972 818 341 · ccivic@platjadaro.com · pdf


 

Llegir 464 vegades