Dijous, 29 abril 2021 06:21

10è Premi de Recerca Local

Lliurament de propostes fins al 4 d’octubre

L’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró, de la mà de la Biblioteca Mercè Rodoreda (web), convoca el desè Premi de Recerca Local Jordi Comas (pdf), dotat amb 4.500 euros, per al millor projecte inèdit d’investigació que pugui esdevenir, posteriorment, un treball de recerca sobre el municipi en qualsevol àmbit (geografia, història, economia, turisme, aspectes socials, esportius, culturals, mediambientals, biografies, folklore...). Es poden lliurar fins al 4 d’octubre de 2021 a la biblioteca. El veredicte es farà públic el 19 de novembre d’enguany i el treball final, cal lliurar-lo el novembre de 2022.

Alhora es manté la possibilitat que els treballs no premiats puguin ser valorats en futures edicions si els autors ho autoritzen -però donant prioritat a les propostes de l’edició en curs- generant-se una borsa de projectes per reduir la possibilitat que es declari desert. El consistori pot publicar el treball en format de llibre (complert o resum), com ha fet amb sis volums -i actualment dos més en procés d’edició- construint una col·lecció de monografies locals. Els projectes han de tenir una extensió màxima de 10 pàgines que recullin objectius, metodologia, pla de treball, fonts d’informació i bibliografia.

El jurat està format pel regidor de Cultura, Josep Amat; el director de la revista Gavarres, Pitu Basart; l’editor de la Revista del Baix Empordà, Gerard Xarles i pel director de la Fundació Jordi Comas i Matamala, Lluís Poch. El guardons adopten el nom de Jordi Comas i Matamala (1945-2012), en homenatge a l’empresari de l’hoteleria i la restauració, també vinculat a múltiples entitats turístiques i econòmiques, i amb l’administració pública; i compten amb la col·laboració de la Fundació Jordi Comas i Matamala (web).

Prèviament han estat guardonades les propostes La fauna de la Vall del Ridaura, del Grup Natura Sterna (2020); Entitats i clubs esportius, i esportistes destacats de Castell-Platja d’Aro, d’Alfons Tauler (2019); El comerç de la sorra de Carles Torrent i El Carnaval de Platja d’Aro, de J. Víctor i Carlus Gay (2018); Radio Mi Amigo, de Joan Perich (2017); Abans que tot canvies, de Jaume Badia i Matas (2015); S’Agaró i l’arquitecte Rafael Masó, de José Javier Guidi i Sílvia Gómez (2014); Deutors i creditors a l'Edat Mitjana de Xavier Marcó i Guerra i revolució a Castell-Platja d’Aro, de Jordi Bohigas (2013) i Nit d'Aro de Xavier Castillón (2012).


Convocatòria 10è Premi de Recerca Local

Lliurament de propostes d’investigació fins al 4 d’octubre

Dotació en 4.500 euros i publicació en format de llibre del volum

En record i homenatge a la memòria de Jordi Comas i Matamala

Informació: BMR · T 972 825 491 · biblioteca@platjadaro.com · web · pdf


 

Llegir 398 vegades