Dijous, 15 abril 2021 18:36

Requeriment al Pla Director Urbanístic

Acció conjunta de sis ajuntaments de la Costa Brava

Els ajuntaments de de Palamós, Sant Feliu de Guíxols, Calonge i Sant Antoni, Palafrugell, Pals; i Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró, han explicat en roda de premsa, dijous 15 d’abril la presentació d’un requeriment previ al Pla director Urbanístic de Revisió dels Sòls No Sostenibles del Litoral Gironí, amb la voluntat que es realitzin millores en l’articulat i es garanteixi la seguretat jurídica dels consistoris en la seva aplicació. Aquesta és la darrera via administrativa abans d’un contenciós administratiu judicial, però es confia en una línia de diàleg per superar la situació actual.

Com expressa el document que presenten: “els Ajuntaments que formulen el requeriment previ estan d’acord amb els objectius generals del Pla, que s’inspiren en els principis de sostenibilitat que ha de presidir qualsevol actuació en el territori, de considerar que el paisatge de qualitat és un bé cada cop més escàs i que en matèria urbanística, així com en la resta de matèries que duen a terme dia a dia les diferents administracions implicada cal aplicar un canvi de model per tal de garantir la sostenibilitat, la protecció del medi i dels ciutadans”

“No obstant, pel que fa a la normativa proposada -tenint en compte que es tracta d’una matèria reglada, de competència municipal i que pot comportar inseguretat jurídica a l’Ajuntament-, es considera que caldria replantejar l’articulat en aquells aspectes que es consideren més indispensables amb l’objectiu perseguit i en ares d’evitar dubtes interpretatius i disfuncions en la seva aplicació, i que, si fos possible, també anés acompanyat de les corresponents regles gràfiques per la seva correcta aplicació”.

El requeriment previ té sis punts fonamentals en relació al Pla i a la seva normativa: 1. Infracció al principi d’autonomia municipal i les seves competències en matèria urbanística; 2. Vulneració de l’objecte de la resolució del Conseller de Territori i Sostenibilitat de 8 d’agost de 2015; 3. Manca de competència per limitar el dret de propietat, sense la cobertura d’una llei prèvia; 4. Vulneració del principi de seguretat jurídica; 5. Vulneració del caràcter reglat de les llicències; 6. Derivació de supòsits de responsabilitat patrimonial en perjudici de les administracions locals.


Requeriment previ al Pla Director Urbanístic

Acció conjunta de sus ajuntaments de la Costa Brava Centre

Els consisstoris estan d’acord amb els objectius generals i de fons

Demanen millores en l’articulat per garantir la seguretat jurídica en l’apliació

Informació: Acció Territorial i Urbanisme · T 972 816 426 · urbanisme@platjadaro.com


 

 

Llegir 578 vegades