Dimecres, 31 Març 2021 08:53

Monòlit a la platja de Sa Conca, S'Agaró

Apareix per sorpresa una instal·lació escultòrica efímera

El 30 de març de 2021 serà recordat com el dia de l’aparició de l’objecte al bell mig d’aquest paisatge costaner del municipi. En forma de prisma triangular, amb acabat metàl·lic brillant i d’uns tres metres d’alçada ha despertat la curiositat de residents, visitants i turismes, i desenes de mitjans de comunicació se n’han fet ressò.

Localitzat a primera hora del matí, l’Associació Arocinema @arocinema ha estat una de les primeres a fer-ne difusió a les xarxes socials tot recordant la similitud amb l’objecte que apareix en el film “2001: Una odissea de l’espai” (1968) del director Stanley Kubrick.

Un objecte similar va aparèixer per primer cop al desert de Red Rock Country, a Utah als Estats Units, una instal·lació efímera que al cap de pocs dies es fa fer fugissera. Altre antecedents també amb origen i desaparició similar s’han produït a Romania, Polònia, el Regne Unit o a Ayllón (Segovia).

La teoria més estesa és que es tracta d’una instal·lació artística temporal del col·lectiu d’àmbit mundial “The Most Famous Artist” que segueix un patró similar en cada aparició arreu del món... i des d’ara, un nou atractiu per a Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró (com a mínim mentre no es faci fonedís...).


 

Llegir 190 vegades