Divendres, 26 Març 2021 08:04

Antoni Amat exposa a Castell d’Aro

Del 27 de març al 9 de maig al Castell de Benedormiens

Exposició d’Antoni Amat (web) a les sales d’art del Castell de Benedormiens de Castell d’Aro, del 27 de març al 9 de maig de 2021 amb el títol Unlimited · Temps i art (pdf), formada per més d’un vintena d’olis sobre tela o fusta. La mostra és la primera de l’any al castell i la segona del cicle anual d’exposicions al municipi organitzat per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró, què també n'ha editat un catàleg commemoratiu. Visita en entrada lliure caps de setmana i festius (11-13 h i 17-20 h).

Antoni Amat va estudiar art a Barcelona. L’any 1975 va rebre el Premi com a millor artista local de Martorell. En la dècada dels 80 crea l'estudi de disseny Bartallegi, pioner en identitat corporativa i de producte, i des dels 90 es dedica professionalment a la creació artística. Una primera etapa està marcada pel surrealisme i la influència de Salvador Dalí. En els 90 el seu llenguatge artístic vira vers l'art contemporani. A partir d'aquells anys, incorpora en la seva obra una tercera dimensió, i les diferents variables les anirà incorporant, tant a nivell matèric com conceptual, en les obres artístiques que realitza en la primera dècada des dos mil. L'origen, l'essència, els elements, la interculturalitat i la contemporaneïtat són conceptes de l'obra d'Amat, ha anat desenvolupant fins a l'actualitat. Durant tots aquest anys ha exposat regularment a diverses ciutats dels Estats Units, França, Alemanya, Espanya i Itàlia, i participa en Fires d'Art tant nacionals com internacionals.

L’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró, s’ha proposat, malgrat el context de pandèmia actual, un calendari expositiu amb un mínim de vuit propostes en tres espais, ja que tant el Castell de Benedormiens com la Masia Bas són equipaments amb la possibilitat de garantir l’aforament adequat, i el Parc dels Estanys de Platja d’Aro acull mostres escultòriques de gran format a l’aire lliure: actualment i fins al 18 de juliol la proposta temporal De l’equilibri inestable als guardians dels somnis de Martí Rom (pdf); i de manera permanent una peça de cadascun de les escultores i escultors que l’han precedit exposant al parc. En l’espai del Castell de Benedormiens després d’Antoni Amat hi exposarà Pere de Ribot (del 5 de juny al 25 de juliol); i també en el seu pis superior s’hi pot veure una selecció del Fons Municipal d’Art, configurat per obres dels i les artistes que hi ha fet estada en gairebé quatre dècades de programació d’exposicions municipals.


Antoni Amat exposa a Castell d’Aro

Del 27 de març al 9 de maig al Castell de Benedormiens

Entrada lliure caps de setmana i festius (11-13 h i 17-20 h)

Segona mostra del cicle anual programat per l’Ajuntament

Informació: regidoria de Cultura · T 972 816 192 · cultura@platjadaro.com · pdf · web


 

Llegir 708 vegades