Divendres, 05 Març 2021 11:13

Dia internacional de les dones 2021

Activitats audiovisuals, culturals i esportives

La Comissió d’Igualtat de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró, commemora la jornada del 8 de març de 2021, Dia internacional de les dones (pdf) durant tot el mes amb diverses propostes culturals, lúdiques i esportives, adaptades a les mesures de seguretat i de prevenció davant la Covid-19, però sempre sota el lema comú Totes sumem i juntes avancem. La principal novetat és l’elaboració i emissió a les xarxes socials municipals de l’audiovisual Les dones de la Policia Local de Castell-Platja d’Aro a partir del  on diverses agents mostern i posen en la valor la seva tasca diària (patrullatge, identificació, controls, atenció a la ciutadania, etc.).

També descata la continuïtat al projecte 10 dones Il·lustres, 10 il·lustradores (web) iniciat ara fa un any, en què una desena d’artistes van retratar dones referents per les seves aportacions en coneixements, reivindicacions o lluites socials. La iniciativa  s’amplia amb dos nou retrats, aquest cop vinculades a la ciència, en el marc de la campanya No Més Matildes: la biòloga i autora de la teoria endosimbiòtica de les cèl·lules, Lynn Margulis; i la primera afroamericana que va viatjar a l'espai, Mae Jemison; de la mà de les artistes Gemma Quevedo i Carmela Maracas, respectivament.

En l’àmbit creatiu i adreçat als joves el Casal Júnior elabora un mural reivindicatiu per a la sala d’espera del CAP de Platja d’Aro. Les noies i nois de 1r i 2n d’ESO es poden inscriure al Taller de cançons feministes, amb Marta Bellvheí. En el marc de l’Institut Ridaura s’ofereixen espais de reflexió sobre estudis i patriarcat, i de la mà de l’artista Joan Turo elaboraran un mural en una de les partes del centre, de caràcter reinvidicatiu per fomentar la igualtat de gènere.

L’acte reivindicatiu és dilluns 8 de març (16.30 h) als Jardins de la Masia Bas de Platja d’Aro amb la lectura del manifest de la Diada, i l’espectacle musical Dones al llarg de la història. Dimarts 9 de març (16.30 h) a l’Antic Casino de Castell d’Aro projecció i cinefòrum de Figuras ocultas; i dijous 11 de març (18 h) al Centre Cívic Vivenç Bou de Platja d’Aro videofòrum documental amb Cuidar entre terres: qui sosté la vida quan les dones migren? La participació en aquestes tres activitats és amb inscripció prèvia.

En l’àmbit esportiu 4a Caminada per la Igualtat, però enguany no en una data determinada, sinó que es convida a tothom a fer aquests recorregut durant el mes de març i publicar-ne fotografies a les xarxes socials amb el hastag #caminemperlaigualtat. Primera Cursa de la Dona de 5 km, però en format virtual, del 13 març a l'11 d'abril amb una inscripció de 3 euros en favor del Banc d’Aliments, i que també dona l’oportunitat de guanya diversos xecs regals (sorteig: dilluns 29 de març).


Commemoració Dia internacional de les dones 2021

Activitats audiovisuals, lúdiques, culturals i esportives al municipi

Estrena del vídeo Les dones de la Policia Local i continuïtat al projecte 10 dones

Les i els joves participaran en diverses propostes artístiques amb Marta Bellheví Joan Turo

Informació i inscripcions: Centre Cívic Vicenç Bou · T 972 818 341 · W 651823 667 · ccivic@platjadaro.com · pdf


 

Llegir 466 vegades