Divendres, 26 Febrer 2021 14:03

XII Premis de Comunicació Local

Guardó al projecte 10 dones Il·lustres, 10 il·lustradores

Els XII Premis Carles Rahola de Comunicació Local (web) convocats pel Col·legi de Periodistes de Catalunya i la Diputació de Girona amb el suport de l’Ajuntament de Girona, la Universitat de Girona, els Amics de la UNESCO de Girona i la Biblioteca Carles Rahola han reconegut com a millor iniciativa de comunicació institucional el projecte 10 dones Il·lustres, 10 il·lustradores (web) de l’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró estrenat ara fa un any per commemorar el Dia Internacional de les Dones.

El jurat l’ha destacat com “un projecte cultural fruit d’un treball de recerca molt exhaustiu i original que rescata dones amb una important trajectòria personal, professional i vital, i que va acompanyat d’un molt bon treball d’il·lustració”. El premis també han reconegut treballs en les modalitats de premsa, ràdio, televisió, informació digital, fotografia de premsa i projecte de comunicació periodística; lliurats en un gala a l’Auditori de Girona el passat 25 de febrer.

Les protagonistes en són 10 il·lustradores catalanes professionals, que van retratat seguint el seu propi estil a 10 dones referents per les seves aportacions en coneixements, reivindicacions o lluites socials, i que malgrat els intents de invisibilització han estat pioneres en els seus camps. Hi van participar Marta Bellvehí, Bruna Valls, Cristina Culubret, Anna Grimal, Roser Matas, Nirvana Jiménez, Marisa Martínez, Joana Santamans, Olga Capdevila i XuxuLanstrum; que respectivament van retratar Marielle Franco, Simone Beauvoir, Virginia Woolf, Hedy Lammar,  Clara Campoamor, Kathyt Switzer, Pepa Colomer, Malala Yousafzai, Judith Butler i Mercè Rodoreda.

El projecte es va concertar amb un presentació pública i taula rodona amb la participació de les artistes, la creació d’un web específic (www.10dones.com), una exposició de les obres en gran format de manera conjunta a les sales d’art de la Masia Bas de Platja d’Aro i després itinerant amb una de les reproduccions a 10 espais municipals, mupis i lones en l’espai urbà amb els retrats, i l’edició d’un miler de jocs en format de postal amb les 10 il·lustracions acompanyades de les biografies de les protagonistes.

Enguany la iniciativa té continuïtat amb el retrat de dues dones il·lustres més, aquest cop vinculades a la ciència, en el marc de la campanya No Més Matildes: la biòloga i autora de la teoria endosimbiòtica de les cèl·lules, Lynn Margulis; i la primera dona afroamericana que va viatjar a l'espai, Mae Jemison; de la mà de les artistes Gemma Quevedo i Carmela Maracas respectivament. Durant tot el mes de març amb el lema Totes sumem i juntes avancem, en el municipi se celebraran diverses activitats culturals, reivindicatives i de conscienciació.

Fotografia: Diputació de Girona


Guardó dels XII Premis de Comunicació Local

Millor iniciativa de comunicació institucional per a 10 dones Il·lustres, 10 il·lustradores

El projecte va culminar amb un lloc web, una exposició i l’edició de les postals amb les obres

Enguany té continuïtat amb el retrat de dues dones il·lustres vinculades amb la ciència

Informació: Unitat de Comunicació · comunicacio@platjadaro.com · T 972 804 205 · web (10 Dones) · web (Premis Carles Rahola)


 

Llegir 384 vegades