Dissabte, 23 Gener 2021 09:52

Unitat de la Vall d’Aro davant la Covid

Els alcaldes demanen presència local al Procicat

Els alcaldes de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas; Santa Cristina d’Aro,  Mª Lourdes Fuentes; Calonge i Sant Antoni, Jordi Soler; i Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró; Maurici Jiménez; demanen tenir veu i poder actuar com una sola unitat territorial configurada per 55.000 habitants, amb capacitat de decisió davant la presa de decisions del Procicat.

Una reivindicació efectuada en roda de premsa divendres 22 de gener al consistori guixolenc, on han posat de manifest la necessitat de prendre accions conjuntes per revertir la situació socioeconòmica i sanitària. Alhora insten a les administracions superiors a escoltar la seva veu i també reclamen la possibilitat de gestionar part de les ajudes provinents dels fons europeus. Reflexions recollides en un carta (aquí · Google Drive) que es trametrà als rerpersentatns del govern de l'Estat de la Generalitat de Catalunya.

“Entenem que per frenar aquesta crisi s’han de prendre les mesures necessàries, però com a municipis en els quals la gran part de les famílies depenen directament d’aquestes activitats i del servei al visitant, i després de mesos on s’han acumulat greus afectacions i pèrdues, creiem convenient treballar plegats en un model de co-govenança i co-decisió”.

“Els municipis hem d’aportar la nostra mirada de territori en la presa de mesures, ser escoltats a l’hora de prendre decisions i treballar plegats. Per definir incentius i ajudes d’urgència ama mirada territorial, que siguin efectives per poder pal·liar aquesta situació i que puguin contribuir a garantir-ne la seva competitivitat i projecció”.

“Som conscients que l’esperada arribada del Fons Europeus han de ser part de la solució, però aquests fons, així com d’altres ajudes, han de ser gestionats directament de les administracions locals per poder encertar de ple en seu bon fi i ser propers a les necessitats, accions i dinàmiques del propi territori”.


 

Llegir 480 vegades