Dimecres, 23 Desembre 2020 14:52

El futur de l'Avinguda Doctor Fleming

Projecte d'inversió valorat en 1’2 milions d'euros

El Pla de Comerç Local 2018-2023 preveu un conjunt de 48 accions que impliquen tant al sector públic com al privat per millorar-lo i impulsar-lo com a atractiu turístic. Una línia estratègica és ordenar i fer més amable l’espai comercial urbà; i a Platja d’Aro convertir l’Avinguda Doctor Fleming (que transcorre en paral·lel a l’aparcament de la Plaça d’Europa) en l’entrada atractiva al centre comercial al cel obert per eixamplar l’eix central que és avui l’Avinguda de S’Agaró cap a una illa comercial més àmplia que inclogui també carrers transversals.

Tot aprofitant les obres plurianuals dels nou col·lectors de la xarxa d’aigües pluvials en el triangle configurat per l’Avinguda de Castell d’Aro, l’Avinguda s’Agaró i el carrer Juli Garreta que han d’evitar l’acumulació d’aigües als carrers i la seva entrada als locals comercials en planta baixa, soterranis i aparcaments; l’Ajuntament impulsa la transformació dels espais on ja s’han executat: 8.200 m2 que configuren l’Avinguda del Doctor Fleming, el carrer Miramar i l’Avinguda de la Pau.

El concurs d’idees sobre una inversió d’1’2 milions d’euros proposava assolir diversos objectius generals: dignificar la zona perquè deixi se percebre’s com a part posterior de les galeries comercials, generar un espai per a vianants accessible i lúdic amb possibilitats per a l’ocupació comercial i de la restauració. També havia d’incloure l’ampliació de les voreres; l’enjardinament, protecció solar i mobiliari urbà; desplaçar el traçat per a vehicles; mantenir els accessos als aparcaments públics i privats; configurar espais de càrrega i descàrrega i de recollida de residus o el soterrament de noves instal·lacions.

Hi ha participat 30 estudis d’arquitectura, i d’entre les cinc propostes finalistes ha estat escollida finalment Entre Passejos dels arquitectes Joan Casals Pañella i José Luís Cisneros Bardolet. El vial dóna la màxima dimensió com a espai per a vianant el més proper a les façanes de les galeries comercials i l’allunya el màxim del pas de vehicles. Alhora, proposa una barrera vegetal en els límits amb l’aparcament de la Plaça d’Europa i els espais de càrrega i descàrrega. També preveu la generació d’una zona més àmplia com a plaça integrada coincidint amb una dels principals entrades a les galeries.


Projecte de transformació de l'Avinguda Doctor Fleming 

Inversió d’1’8 milions d’euros conjuntament amb l’Av. de la Pau i c/ Miramar

Voluntat d’integrar l’espai al centre comercial i d’oci a cel obert de Platja d’Aro

Pacificació de l’espai per a vianants i increment de l’interès comercial i de restauració

Informació: Acció Territorial i Urbanisme · T 972 816 426 · urbanisme@platjadaro.com


 

Llegir 800 vegades