Divendres, 06 Novembre 2020 06:23

Campanya de vacunació de la grip

Noves dates amb cita prèvia: 13 i 27 de novembre

L’Agència de Salut Pública de Catalunya impulsa cada any una campanya de vacunació antigripal estacional, que s’adreça especialment a les persones que tenen un alt risc de complicacions si pateixen la grip  i també a les persones o grups que poden transmetre la grip a persones en situació d'alt risc, com ara els professionals de la salut. El període ideal per vacunar-se contra la grip són els mesos d'octubre i novembre (tot i que la vacunació també es pot realitzar fora d'aquest període) i el seu efecte dura un any.

Enguany, de manera excepcional i gràcies a la col·laboració dels Ajuntaments es realitzarà fora dels CAP per no congestionar-los. Al nostre municipi, s’han programat dues noves jornades vacunals els divendres 13 i 27 de novembre (10-14 h) al Centre Cívic Vicenç Bou de Platja d’Aro. Cal demanar cita prèvia al CAP de referència, al telèfon 93 326 89 01 o al lloc web www.gencat.cat/ics. La vacunació està recomanada per a embarassades, persones amb malalties cròniques, majors de 60 anys i per a assistents o convivents amb persones en condició de risc.

La vacunació però, no sempre impedeix contraure la grip: l'efectivitat depèn del grau de similitud entre les soques vacunals i les soques gripals circulants. També és menor entre persones amb factors de risc que entre els professionals sanitaris. També cal tenir en compte que en molts casos els símptomes gripals que apareixen en les persones vacunades no són grip sinó altres virasis freqüents en l'època de la vacunació. 


Campanya de vacunació de la grip 2020 fora dels CAP

Dues noves jornades vacunals fora dels centres sanitaris

Divendres 13 i 27 de noviembre (10-14 h) · Centre Cívic Vicenç Bou de Platja d’Aro

Cal demanar cita prèvia al CAP, al telèfon 93 326 89 01 o web www.gencat.cat/ics

Informació: Agència de Salut Pública (web)


 

Llegir 50 vegades