Dimecres, 26 Agost 2020 07:42

Campanya informativa de Creu Roja

Prevenció davant la Covid-19 en l’oci nocturn dels joves

Amb l’objectiu de reduir el risc de contagi entre la població jove, Creu Roja i el Departament de Presidència de la Generalitat ha endegat una acció de sensibilització en 38 poblacions catalanes -vuit de gironines- amb la participació d’un miler de persones, entre voluntàries i treballadores en 106 equips, amb la voluntat d’arribar a més de 95.000 joves. A Platja d’Aro, amb col·laboració amb l’Ajuntament hi intervenen sis parelles d’informadors/res, que cada vespre, de dimarts a diumenge i fins a mitjans de setembre detecten a peu de carrer conductes de risc, expliquen com corregir-les, i reparteixen material didàctic i mascaretes.

La iniciativa vol reduir el risc de contagi entre els joves després que s’hagi percebut un cert relaxament de les mesures per prevenir la Covid-19 durant l’estiu entre aquest col·lectiu. Els informadors disposen de tauletes i mòbils on introdueixen les dades estadístiques de la intervenció en línia i en temps real en una aplicació desenvolupada expressament per a l’activitat. A més a més, el Centre d’Operacions de la Creu Roja a Catalunya monitoritzarà els moviments i les rutes dels equips en temps real i de forma simultània i els donarà suport operatiu en cas que sigui necessari.

Paral·lelament a les accions de carrer, també es dur a terme una acció de sensibilització a les xarxes socials, per amplificar la difusió del missatge amb consells de prevenció. Amb l’etiqueta #COVIDSPOILER apareix a les xarxes socials, on hi ha una major presència d’aquest públic, com ara Instagram, Tik Tok, Spotify, Twitter o Youtube. L’acció revela les conseqüències de no prendre mesures per frenar la propagació del virus, mitjançant situacions protagonitzades per noies i nois inspirades en fets reals, com si fos una sèrie amb el llenguatge que coneixen els joves i amb situacions quotidianes que ells viuen.


Campanya informativa de Creu Roja

Prevenció i seguretat davant la Covid-19 en l’oci nocturn dels joves

A Platja d’Aro sis parelles d’informadors i campanya a les xarxes socials

Detecció i correcció de conductes de risc, distribució de material didàctic i mascaretes

Informació: www.creuroja.org


 

Llegir 423 vegades