Dimecres, 19 Agost 2020 11:58

Cendrers de platja biodegradables

Conscienciació sobre el manteniment de les platges

El programa integral Fem Platja! 2020 de la Unitat de Serveis i Sostenibilitat de l’Ajuntament amb el suport i col·laboració de Pro-Activa Serveis Aquàtics, concessionària del servei de salvament i socorrisme, reparteix aquest estiu fins a 15.000 cendrers de platja entre els banyistes. L’acció, que fa anys que es desenvolupa, presenta com a novetat la renovació del model, de 13 per 5 cm. en forma piramidal de color marfil i personalitzats amb el logotip turístic de la població, ara elaborat amb material biodegradable segons les normes ISO en aquest àmbit, que no genera microplàstics i que amb el temps es descomponen en biomassa, CO2 i aigua.

Simultàniament i per vuitè any consecutiu, també es desenvolupa una campanya de conscienciació ciutadana sobre el manteniment i neteja de les platges. Per fer-ho visible s’instal·len en els espais més concorreguts -al costat de les passeres de fusta o davant de les casetes de socors per exemple- elements de grans dimensions en escala 20:1 -puntes de cigarretes, pals de gelat, xiclets, pipes o taps d’ampolla- per recordar que aquests són justament alguns dels residus més habituals que es troben a la sorra. Se n’han programat una dotzena de jornades i les properes seran els divendres 21 d’agost a Sa Conca i 28 d’agost a Cala Rovira.

Una de les tasques principals de Fem Platja! -actiu del 6 de juny al 27 de setembre- són les accions de manteniment i neteja. L’empresa concessionària, GBI Serveis, divideix el litoral del municipi en sis sectors, on hi treballa, d’una banda, cada matinada la gran maquinària de neteja, i de l’altra, diversos equips d’operaris amb suport de quads, en doble torn, de matí i tarda. També es disposa d’una barca pròpia de l’Ajuntament per realitzar neteja a l’aigua en doble torn, i d’una segona embarcació per a la neteja d’aquelles zones de difícil accés.


Distribució de 15.000 cendrers de platja biodegradables

No generen microplàstics i es descomponen en biomassa, CO2 i aigua

Piramidal de 13x5 cm de color marfil i personalitzats amb el logotip turístic 

Campanya de conscienciació sobre el manteniment i neteja de les platges

Informació: Serveis i Sostenibilitat · T 972 817 284 · serveis@platjadaro.com


 

Llegir 623 vegades