Dissabte, 08 Agost 2020 07:10

Nova informació en trama urbana

Elements visuals recorden les mesures de seguretat

El Pla per al reinici econòmic i social del municipi davant els efectes de la pandèmia de Covid-19 inclou un conjunt de 50 mesures valorades en 4’3 milions. En l’àmbit de la mobilitat en els espais més concorreguts per residents, visitants i turistes s’hi ha incorporat cartells que recorden alguns elements de la nova normalitat com la necessitat de guardar la distància i les mesures de seguretat, el consell de caminar per la dreta en el pas de les voreres o quan es creuen els passos per a vianants. També s’incorporen dispensadors de gel hidroalcohòlic als lavabos i equipaments públics.

L’acció va lligada a l’aposta d’aquest estiu per reordenar les zones de màxima afluència com són les avingudes de S’Agaró i del Cavall Bernat de Platja d’Aro, on cada tarda (17-07 h) fins al 6 de setembre es tanca el pas als vehicles per afavorir la circulació dels vianants. Els matins hi ha espai per càrrega i descàrrega i tot el dia es garanteix l’accés als veïns amb aparcaments amb un sistema de pilones amb comandament.

Amb aquesta acció també es faciliten nous espais d’ocupació per a les terrasses de restauració, que poden situar taules i cadires als aparcaments de la zona blava -suprimits temporalment- i a l’asfalt, alhora que alliberen les taules que habitualment estaven a tocar de les façanes per garantir un pas de 5 o 6 metres. Simultàniament rutes alternatives de circulació a l’aplicació Google Maps i s’han habilitat nous aparcaments gratuïts a Paladium i a la zona dels Estanys (conjuntament amb el de la Masia Bas ofereixen més de 800 places)

També s’han elaborat mascaretes corporatives per garantir-ne l’ús de tots els participants a les activitats programades pel consistori. Alhora s’han generat sectors amb indicació d’aforament a les tres gran platges -Sa Conca, Cala Rovira i Platja Gran- i fins al 13 de setembre està actiu un equip de 35 informadors/es al ciutadà que vetllen pel compliment de les normes de la nova normalitat, acompanyats per l’equip de 24 socorristes del programa Fem Platja! i dels efectius de la Policia Local que han incorporat dos quads per accedir-hi millor.


Indicadors informatius en trama urbana

Elements visuals recorden les noves mesures de seguretat

S’aconsella caminar per la dreta en voreres i passos de vianant

També mantenir les distàncies i la necessitat d’utilitzar la mascareta

Informació: Policia Local · T 972 825 777 · secretariapolicia@platjadaro.com · twitter


 

Llegir 595 vegades