Divendres, 07 Agost 2020 04:12

Navarro Vives exposa a Castell d’Aro

“Entre quietud i inquietud” fins al 27 de setembre

Exposició de Navarro Vives (web) a les sales d’art del Castell de Benedormiens de Castell d’Aro, del 8 d’agost al 27 de setembre amb el títol Entre quietud i inquietud (pdf), formada per una quarantena d’olis sobre tela o pastel sobre paper. La mostra és la tercera d’aquest estiu i forma part del cicle anual d’exposicions al municipi organitzat per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró, i que s’estén alhora al Parc dels Estanys i a la Masia Bas de Platja d’Aro. Visita en entrada lliure de dimarts a divendres (18-21 h) i els caps de setmana i festius (11-13 h i 18-21 h).

Nascut a Castelsarrasin (França, 1931) la seva infància va transcórrer a Barcelona. Als 14 anys es va matricular a l’Escola Arts i Oficis de la ciutat. Posteriorment diversos premis i beques el van portar a formar-se i a exposar a Madrid, París i Londres. Va retornar a Barcelona el 1963 i començà un camí vers la síntesi en què la geometria ocupa un lloc central en les composicions dins d’una expressió òptica i cinètica. Continuen els seus viatges i mostres a Sao Paulo, Milà, Brussel·les o Washington.

A partir dels 80 reprèn la via figurativa i dedica la seva obra a tres temes principals: la natura morta, la barca i el paisatge. Amb el canvi de dècada acaba la seva etapa més figurativa i desperta la seva besant més fantàstica i poètica. A finals dels 90 abandona la natura morta i troba una major compenetració amb el paisatge. Durant tots aquests anys continua exposant arreu de Catalunya, però també a Venècia, Dallas o Ciutat de Mèxic, i el 2016 va rebre la Creu de Sant Jordi. Des de fa dècades viu i treballa a cavall de Barcelona i de casa-estudi de Castell d’Aro, on ja havia exposat tant individualment com en dues col·lectives.

L’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró, ofereix aquest estiu bona part del seu programa expositiu, ja que tant el Castell de Benedormiens com la Masia Bas són equipaments amb la possibilitat de garantir l’aforament adequat, i el Parc dels Estanys de Platja d’Aro acull mostres escultòriques de gran format a l’aire lliure: actualment i fins al febrer de 2021 s’hi pot veure la mostra En el camí... i encara aprenc d’Ángel Camino (pdf), que simultàniament també exposa obra de petit format i gravats a la Masia Bas de Platja d’Aro fins al 13 de setembre (pdf). En l’espai del Castell de Benedormiens, abans de Navarro Vives hi ha exposat Glòria Muñoz i tot seguit ho farà Montesol, del 3 d’octubre al 22 de novembre.


Navarro Vives exposa “Entre quietud i inquietud”

Del 8 d’agost al 27 de setembre al Castell de Benedormiens, Castell d’Aro

Una quarentena d’olis obre tela o pastel sobre paper mostren dècades de treball

En el marc del cicle anual d’exposicions organtizades per l’Ajuntament

Informació: regidoria de Cultura · T 972 816 192  · cultura@platjadaro.com · pdf · web


 

Llegir 190 vegades