Diumenge, 26 Juliol 2020 16:26

Més espai urbà per a vianants

Cada tarda ús exclusiu a les avingudes centrals

El Pla per al reinici econòmic i social del municipi davant els efectes de la pandèmia de Covid-19 inclou un conjunt de 50 mesures valorades en 4’3 milions. En l’àmbit de la la seguretat destaca, com a novetat, l’aposta per reordena la mobilitat de les zones de màxima afluència com són les avingudes de S’Agaró i del Cavall Bernat de Platja d’Aro, on cada tarda (17-07 h) de l’1 de juliol al 6 de setembre es tanca la circulació als vehicles per afavorir la circulació dels vianants. Els matins hi ha espai per càrrega i descàrrega i tot el dia es garanteix el pas als veïns amb aparcaments amb un sistema de pilones amb comandament.

Amb aquesta acció també es faciliten nous espais d’ocupació per a les terrasses de restauració, que poden situar taules i cadires als aparcaments de la zona blava -suprimits temporalment- i a l’asfalt, alhora que alliberen les taules que habitualment estaven a tocar de les façanes per garantir un pas de 5 o 6 metres. Per compensar la reducció d’aparcaments s’han habilitat dos nous espais alternatius als Estanys i a l’antiga discoteca Paladium, que conjuntament amb l’habitual de la Masia Bas, ofereixen més de 800 places gratuïtes (alhora continua en servei el pàrquing de pagament de la Plaça del Mil·lenari). Alhora s’incorporen d’eines d’informació en trama urbana i a les entrades i s’actualitzen les rutes alternatives de circulació a l’aplicació Google Maps.

En l’espai urbà s’hi ha instal·lat nombrosos cartells per recordar la necessitat de mantenir les mesures i distàncies des seguretat (per exemple que cal circular a peu preferentment per la dreta tan a les voreres com alhora de creuar els passos de vianants o marcant un límit de 50 cm per als expositors en els façanes dels establiments de les galeries comercials) i dispensadors públics de gel hidroalcohòlic als lavabos i equipaments municipals. També s’han elaborat mascaretes corporatives per garantir-ne l’ús de tots els participants a les activitats programades pel consistori.


Aquest estiu més espai urbà per a vianants

Cada tarda ús exclusiu de les avingudes S’Agaró i Cavall Bernat

Traslladat de les ocupacions de les terrasses la zona blava i asfalt

Nous aparcaments alternatius als Estanys i a l’antic Paladium

Informació: Policia Local · T 972 825 777 · secretariapolicia@platjadaro.com · twitter


 

Llegir 593 vegades