Diumenge, 26 Juliol 2020 14:35

Equip de 35 d’informadors al ciutadà

Vetllen pel compliment de la nova normalitat

Una de les principals novetats previstes en el Pla per al reinici econòmic i social davant els efectes de la pandèmia de Covid-19 de l’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró en l’àmbit de la seguretat i la mobilitat ha estat la creació d’un equip de 35 informadores i informadors municipals, escollits entre els més de 200 aspirants que es van presentar a les proves de selecció, i que des de l’1 de juliol i fins al 13 de setembre, vetllen per garantir l’adaptació del conjunt de la població i del turisme a la nova normalitat.

Organitzats en parelles realitzen dos torns horaris centrats en platges i cales (10-17 h) i espais urbans dels tres nuclis (17-24 h). Justament en el primer àmbit donen efectivitat i sentit a la divisió per sectors de les tres platges principals de la façana marítima -Platja Gran, Cala Rovira i Sa Conca- per garantir-ne l’aforament adequat i el manteniment de les distàncies de seguretat. Els espais s’han dividit amb un codi de colors i els cartells indiquen en cada espais el nombre d’usuaris possible.

Orgànicament depenen de la Policia Local, que aquest estiu estrena dos quads per fer més àgil, directa i efectiva la seva actuació al conjunt de la façana marítima. També continua el treball de 24 socorristes a les platges i de l’equip de 8 mediadors nocturns. A les platges es mantenen els serveis bàsica per als usuaris: dutxes, rentapeus i lavabos però ara d’ús individual; passeres i línies de vida per garantir-ne l’accessibilitat o la neteja i el manteniment de la sorra, cales, camins de ronda i l’aigua de bany.

Altres mesures del Pla estan vinculades a la mobilitat: les avingudes de S’Agaró i del Cavall Bernat de Platja d’Aro,  es tanquen cada tarda (17-07 h) a circulació als vehicles per afavorir la circulació dels vianants i facilitar nous espais d’ocupació a les terrasses de restauració; alhora es compensa la reducció de l’aparcament amb l’habilitació de dos nous espais alternatius als Estanys i a l’antiga discoteca Paladium, que conjuntament amb l’habitual de la Masia Bas, ofereixen més de 800 places gratuïtes.


Nou equip de 35 d’informadors al ciutadà

Vetllen pel compliment de les mesures de la nova normalitat

De l’1 de juliol al 13 de setembre sota la direcció de la Policia Local

S’organitzen en parelles i dos torns horaris centrats en platges i espais urbans

Informació: Policia Local · T 972 825 777 · secretariapolicia@platjadaro.com · twitter


 

Llegir 631 vegades