Divendres, 17 Juliol 2020 08:51

Doble exposició Ángel Camino

Escultures a la Masia Bas i al Parc dels Estanys

Doble mostra d’Ángel Camino a Platja d’Aro (web) amb el títol En el camí... i encara aprenc: escultures i gravats a les sales d’art de la Masia Bas; i peces escultòriques de gran format a l’aire lliure al Parc dels Estanys. Organitzades per la regidoria de Cultura en el marc del cicle anual d’arts plàstiques, i recollides en un catàleg commemoratiu, la primera es pot visitar, en entrada lliure, fins al 13 de setembre (dimarts-divendres 18-21 h i caps de setmana i festius 11-13 h i 18-21 h), i la segona fins al 7 de febrer de 2021 cada dia, coincidint amb l’horari d’obertura del parc al púlbic (de juliol a setembre 7-21 h i d’octubre  febrer 8-18 h).

L’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro -amb algunes modificacions de calendari-, ofereix aquest estiu bona part del seu programa expositiu. Del 4 de juliol i fins al 2 d’agost el castell acull la proposta pictòrica Interior · Exterior de Glòria Muñoz (pdf); tot seguit hi exposarà Navarro Vives amb la retrospectiva Entre quietud i inquietud (del 8 d’agost al 27 de setembre), i darrerament Montesol amb la Una visió de Fortuny (del 3 d’octubre al 22 de novembre).

Ángel Camino (Valladolid, 1953) -format al País Basc i instal·lat a Catalunya des del 1974- és un dels escultors que més ha investigat l’obra dels grans mestres de la primera meitat del segle XX, sobretot pel que fa a la llibertat formal, material o conceptual. El recorregut per les dues mostres no està plantejat com una retrospectiva, sinó que pretén posar en valor la relació entre escultura i gravat, alhora que proposa un itinerari per l’evolució personal de l’artista a través dels anys.

El Parc del Estanys, acull peces de diverses sèries contextualitzades en el paisatge natural, establint un diàleg entre allò natural i allò artificial (pdf). La mostra és la segona de l’any al parc i dona continuïtat al projecte iniciat el 2014 per eixamplar els espais expositius municipals fins a aquest espai urbà de 150.000 m2 d'atractiu ciutadà, turístic i naturalista. Alhora a la Masia Bas hi mostra obra tridimensional i gràfica, amb algunes composicions no exposades fins ara (pdf). A través d’aquest diàleg creatiu es pot resseguir un trajecte de l’autor des de 1982 fins a l’actualitat mitjançant materials, configuracions i tècniques. L’extensió d’espais expositius al municipi es va completar l’estiu de 2016 amb les sales d’art de l’espai cultural de la masia declarada Bé Cultural d’Interès Nacional.


Doble mostra expositiva d’Ángel Camino

Del 18 de juliol al 13 de setembre · Masia Bas

Del 18 de juliol al 7 de setembre de 2021 · Platja d’Aro

En el camí... i encara aprenc: escultures i gravats

Informació: regidoria de Cultura · T 972 816 192 · cultura@platjadaro.com · web


 

Llegir 198 vegades