Diumenge, 28 Juny 2020 10:22

24 hores al CAP de Platja d’Aro

Nou telèfon per concertar visites de turistes i desplaçats

Del 22 de juny al 13 de setembre el Centre d’Atenció Primària de Platja d’Aro està obert les 24 hores del dia tots els dies de la setmana i alhora també s’ha reforçat amb nous professionals. També de l’1 de juliol al 31 d’agost comptarà amb ambulància de reforç durant tot el dia del Servei d’Emergències Mèdiques. En canvi el CAS de Castell d’Aro continua tancat per concentrar els esforços davant el Covid19 en un sol espai.

Alhora per motius de seguretat per als pacients, s’han instaurat sectors al CAP amb l’objectiu d’evitar el solapament en sales d’espera de pacients amb patologia sospitosa de COVID amb d’altres usuaris. També per donar solució a l’arribada de pacients que estiuegen al municipi ha fixat una línia telefònica d’ús exclusiu pels turistes i desplaçats perquè puguin contactar amb el centre per demanar cita prèvia per ser visitats: mòbil 634 298 883 (operatiu les 24 h els 7 dies de la  setmana). 

L’acció forma part del Pla d’Estiu del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya (web) que reforça amb 436 professionals l’Atenció Primària. La xarxa sanitària s’organitzarà per donar la resposta adequada a les necessitats de la ciutadania, a les necessitats del descans dels professionals després de l’esforç durant la pandèmia i a l’increment de població a les zones turístiques. Es destinaran 7,7 milions d’euros al reforç de la plantilla ara, i a partir de la tardor, un mínim de 20 milions més.

Paral·lelament, el Departament de Salut ha impulsat la campanya #Tria/Salut amb el doble repte d’informar sobre les mesures de prevenció i protecció habituals de l’estiu -hidratar-se per evitar cops de calor i tenir en compte les altes temperatures- i la necessitat de prevenir els contagis de la covid-19. Beure molta aigua, protegir-se del sol amb crema solar, evitar les altes temperatures, ventilar i refrescar les llars i supervisar els infants a l’aigua són alguns dels principals consells.


24 hores de servei al CAP de Platja d’Aro

Del 22 de juny al 13 de setembre tots els dies de la setmana

Reforç amb nous professionals i ambulància de reforç del SEM

Nou telèfon per concertar visites de turistes i desplaçats: M 634 298 883 (24 h)

Informació: Departament de Salut · web


 

Llegir 2123 vegades