Divendres, 19 Juny 2020 06:27

Subvencions despeses lloguer 2020

Convocatòria anual oberta fins al 15 de desembre

La regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro convocat les subvencions de les despeses de lloguer de l’any 2020 per a diferents col·lectius empadronats al municipi amb un mínim de 3 anys d’antiguitat i segons el nivell de renda de la unitat familiar, amb la voluntat de garantir el dret a l’habitatge i evitar l’exclusió social. El consistori hi destinarà una partida de fins a 130.000 euros. Les sol·licitud es poden realitzar fins al 15 de desembre d’enguany. Més informació: T 972 819 473 · ssocials@platjadaro.com · Informació, bases i sol·licitud (aquí).

Poden demanar-ho joves de 18 a 30 anys, pensionistes (jubilats/des i vidus/es), persones amb discapacitat reconeguda del 33%, famílies nombroses i monoparentals, situacions d’atur i víctimes del terrorisme o de la violència de gènere. Cal tenir contracte de lloguer d’un any o de 6 mesos amb compromís de pròrroga fins a 12 mesos i amb escalat de preus màxims segons els membres de la unitat familiar (de 550 a 700 euros mensuals).

No poden ser habitatges de protecció oficial, el propietari/a no pot tenir relació de parentiu fins a tercer grau, ni dipositar títol de propietat o copropietat, ni d’usdefruit d’un habitatge. També cal que l’habitatge tingui cèdula d’habitabilitat, que sigui l’habitual i que estigui donat l’alta a efectes de l’IBI. Darrerament, el nivell d’ingressos màxim es calcula a partir de l’Indicador de Renda de Subsistència de Catalunya i segons els membres de la unitat familiar.

Si hom ha estat beneficiari durant 5 anys consecutius d’aquest ajut municipal de lloguer, no es podrà tornar a sol·licitar fins passats dos anys i són incompatibles amb altres ajuts procedents d’altres administracions en matèria d’habitatge (excepció, en els dos casos de les unitats familiars que tenen com a únic ingrés una pensió no contributiva). Justament, fins al 4 de juliol és oberta la convocatòria d’ajuts de la Generalitat de Catalunya en matèria de lloguer tant per majors de 65 anys que cal tramitar de manera presencial al Consell Comarcal del Baix Empordà (aquí) i per a tothom de manera telemàtica o presencial (aquí).


Subvencions despeses de lloguer 2020

Convocatòria anual oberta fins al 15 de desembre

Empadronats al municipi amb 3 anys d’antiguitat

Segons el nivell de renda de la unitat familiar

Informació: Benestar Social · T 972 819 473 · ssocials@platjadaro.com


 

 

Llegir 991 vegades