Divendres, 05 Juny 2020 16:39

Programa Fem Platja! 2020

Del 6 de juny al 27 de setembre amb noves accions

El programa integral Fem Platja! 2020 de la Unitat de Serveis i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro es desenvolupa del 6 de juny al 27 de setembre i inclou aspectes bàsics com la gestió de la neteja de la façana marítima o el disseny del pla de socorrisme, però també altres relacionats amb els estàndards de qualitat o la informació ciutadana. Enguany també incorporarà progressivament noves mesures incloses en el Pla d’Accions per al Reinici Econòmic Local davant el Covid-19.

Algunes d’aquestes són higienització dels serveis bàsics (lavabos, dutxes i rentapeus), instal·lació de dispensadors públics de gel hidroalcohòlic, generació de sectors per garantir els aforaments segons les distàncies de seguretat, instal·lació de cartells amb advertiments i 35 nous informadors al ciutadà i que s’afegeixen a l’equip humà habitual de 48 persones del Servei de Platges, i un pressupost addicional de 250.000 euros que amplia l’inicial fins gairebé el milió d’euros.

Un conjunt d’accions mitjançant les quals es preveu renovar diversos guardons de qualitat, pel conjunt del litoral del municipi: Bandera Blava, Q de Qualitat Turística i Pla de Qualitat en Destí del Baix Empordà o Itinerari Blau. El servei de salvament a càrrec de ProActiva tindrà presència a la Platja Gran, Cala Rovira i Sa Conca de dilluns a diumenge (10-18 h juny i setembre · 10-19 h juliol i agost) amb 23 socorristes i un punt autònom de SOS a la Cala del Pi.

Mesures d’accessibilitat: espai específic al punt de socors del Passeig Marítim, passeres a la sorra,  cadires i crosses amfíbies i línies de vida. També hi ha abalisament costaner, però davant la situació sanitària no hi haurà plataformes d’oci, Vies Braves, ni la Ludoteca-Mini Club, però sí ofertes d’àmbit privat: guinguetes de restauració, lloguer de gandules i ombrel·les, d’esports nàutics i dcreuers marítims.

Una de les tasques principals del programa són les accions de manteniment i neteja. GBI Serveis, divideix el litoral en sis sectors, on hi treballa cada matinada la gran maquinària de neteja, i diversos equips d’operaris matí i tarda. També es disposa d’una barca pròpia de l’Ajuntament per realitzar neteja a l’aigua en doble torn, i d’una segona embarcació per a la neteja d’aquelles zones de difícil accés. Es repartiran 15.000 cendrers reutilitzables i biodegradables.


Covid19· Programa Fem Platja! Estiu 2020

Del 6 de juny al 27 de setembre amb 48 persones i 725.000 euros

Accions per a l'obtenció de la Bandera Blava, Q de Qualitat Turística i altres

Aplicació de diverses mesures i novetats arran de la pandèmia de Covid-19

Informació: Serveis i Sostenibilitat · T 972 817 284 · femplatja@platajdaro.com · pdf (Guia de Platges)


 

Llegir 2855 vegades