Diumenge, 31 Mai 2020 09:51

Covid19·Mesures de la Fase 2

Desconfinament progressiu a partir de l’1 de juny

A partir de dilluns 1 de juny de 2020 Castell-Platja d’Aro, com a municipi inclòs dins la Regió Sanitària de Girona, s’estrena en Fase 2 dins el programa de desconfinament progressiu. Cal recordar que continua vigent l’estat d’alarma i, per tant, la restricció de la mobilitat a l’exterior està limitada a activitats concretes i que és obligatori l’ús de mascareta en espais públics i privats quan no es puguin mantenir els 2 metres de distància de seguretat · pdf · resum (gencat) · FAQS Protecció Civil

Una de les principals novetats és la reobertura dels establiments comercials, ara ja sense límit de superfície, sense cita prèvia i amb un 40% de l'aforament. Es permet també l’obertura d’hotels i establiments turístics i les seves zones comunes amb un 30% de l’aforament i les activitats d’animació seran per a un màxim de 20 persones. Les terrasses a l’aire lliure d’establiments d’hostaleria i restauració es mantenen al 50% de l’ocupació màxima, però ja poden ser 15 persones per taula o agrupació de taules; i a l’interior dels locals l’ocupació pot ser del 40% però només en taules, no a les barres que han d’estar tancades. De moment, no poden obrir discoteques ni bars d’oci nocturn.

Es permeten trobades, visites i reunions de fins a 15 persones no convivents en terrasses, espais públics i domicilis mantenint els 2 metes de distàncies; i també visites concertades a les residències de gent gran o de persones amb discapacitat. Els locals de culte tenen autoritzat un 50% de l’aforament. Les cerimònies nupcials poden ser de 50 persones en espais tancats i de 100 a l’aire lliure. Les vetlles i enterraments fins a 15 persones en espais tancats i 25 a l’aire lliure.

També s’obren les platges per fer-hi esport, per a pesca recreativa i per a l’oci -banyar-se i prendre el sol- . AlPlatja d’Aro l’aforament es limitarà per sectors, calculant 9 m2 per unitat familiar, i tenint present que cal respectar 2 metres de distància entre usuaris (a partir dels seus elements personals) i que els grups poden ser màxim de 15 persones. Quan les dutxes, rentapeus i lavabos estiguin en funcionament, només es podran utilitzar d’una en una persona (excepte acompanyants per a persones que necessitin assistència).

En esport ja no hi ha franges horàries (excepte per a majors de 70 anys · 10-12 h i 19-20 h) i es poden practicar també en piscines, centres i instal·lacions amb cita prèvia; i les activitats turístiques a la natura es poden fer en grups de fins a 20 persones. També es permet la navegació i fer esports nàutics amb embarcacions pròpies, però no es pot atracar en ports d’altres municipis.

La circulació tampoc tindrà franges horàries per a destins autoritzats i dins la mateixa regió sanitària, i es pot compartir cotxe per a persones convivents en el mateix domicili (llavors no és obligatori l’ús de mascareta, que sí ho és per a no convivents). En moto poden moure’s dues persones per vehicle, però es necessari cas integral  amb visera abaixada (i com a alternativa, cal utilitzar mascareta). També poden reobrir autoescoles (pràctiques de conducció amb mascareta obligatòria), acadèmies i similars amb un 30% de l’aforament; i les escoles i instituts.


Mesures de la Fase 2 o Intermèdia

Més desconfinament progressiu a partir de l’1 de juny

Novetats en comerç, terrasses i reunions de persones

Reobertura de tots els comerços i de les platges per a l’oci

Informació:  pdf · resum (gencat) · FAQS Protecció Civil


 

Llegir 1341 vegades