Dimecres, 27 Mai 2020 13:42

Treballs de càlcul al Passeig Marítim

Estudis previs a reforma global de setembre

Aquesta setmana han començat els treballs de validació de càlculs per a la futura reforma del l’extrem sud del Passeig Marítim de Platja d’Aro, el més afectat pels danys del temporal Glòria. La intervenció, a càrrec del Servei Provincial de Costes de Girona del Ministeri  per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, duraran uns 10 dies, i s’efectua sobre la Platja Gran amb l’excavació de rases a la sorra, que serà reposada immediatament. Els treballs definitius de reforma de 550 metres entre el Passeig Ridaura i l’Avinguda Reina Fabiola es preveuen per a la segona quinzena de setembre.

Per afrontar aquest endarreriment l’Ajuntament, va culminar fa unes setmanes el condicionament de la façana marítima tot redistribuint la sorra de la Platja Gran, Cala Rovira i Sa Conca, perquè estiguin a punt per a temporada de bany, que oficialment comença dissabte 6 de juny. Uns treballs que s’afegeixen a la tasca prèvia i inicial de retirada de la sorra acumulada sobre el mateix Passeig Marítim que hi havia abocat el Glòria. Justament el pas del temporal va posar de manifest la marca de suport estructural en la base d’un passeig construït entre 1985 i 1990, directament sobre la sorra que abans arribava a tocar dels edificis.

La força de l’onatge va descalçar-lo, tot provocant l’ensorrament o desaparició de la primera línia de llosa i dels escalons d’accés a la sorra, i també generant un voladís sobre una platja d’entre 3 i 5 metres d’alçada (que la recent redistribució de la sorra ha compensat provisionalment). Per això el projecte final, valorat en 1’8 milions d’euros amb una aportació municipal de 750.000, és un reforma global per evitar a futur la mateixa situació. També marcarà el camí de futur del nou tram de Passeig Marítim que s’ha de construir, més al sud, per enllaçar-lo fins a Port d’Aro i les pròximes reformes en la seva besant nord.

La proposta que s’executarà és la instal·lació d’un mur de rocalla per sota de nivell del mar per evitar que es pugui descalçar. També es redistribuiran 20.000m3 de sorra de la platja, conjuntament amb noves aportacions de l’interior de mar de la zona de la desembocadura del Ridaura, per connectar el Passeig Marítim amb la platja. La intervenció suposarà una reducció variable de l’amplada del passeig, possibilitant el soterrament d’instal·lacions de serveis a la zona per a vianants, la retirarad de les gran faroles sobre la sorra definir la nova capa superior del Passeig Marítim, el seu nou mobiliari urbà i d’enjardinament.


Primers treballs de càlcul al Passeig Marítim

Estudis de validació previs a la seva reforma global

Les obres definitives començaran a finals de setembre

Provisionalment s’ha redistribuït la sorra de les platges

Informació: Acció Territorial i Urbanisme · T 972 816 426 · urbanisme@platjadaro.com


 

Llegir 1423 vegades