Dissabte, 02 Mai 2020 15:56

Covid19·Sortides a passejar i fer esport

A partir del 2 de maig dins la Fase 0 de Desconfinament

El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) ha publicat l’ordre ministerial amb els detalls sobre les passejades i la pràctica esportiva (link), els horaris i les condicions. El municipi de Castell-Platja d’Aro, amb més de 10.000 habitants ha de respectar les franges horàries establertes (pdf).

Franges 6-10 h i 20-23 h

Sortides per fer esport o per passejar, majors de 14 anys. Si és per passejar, poden fer-ho acompanyats d'una persona del nucli familiar i a un màxim d'un quilòmetre de casa. Si un dels dos familiars té més de 70 anys, cal fer-ho en la franja de vulnerables.

Si és per practicar esport -córrer o anar en bici o patins-, ha de ser de forma individual dins el terme municipal, sense utilitzar instal·lacions esportives. No es pot agafar transport públic ni el cotxe. Està permès fer esport i sortir amb els infants durant una hora. També es pot fer esport amb gossos (i en altres moments treure´ls a fer els seves necessitats).

A partir de 14 anys es pot passejar o fer esport tanta estona com es vulgui dins la franja horària assignada; però de forma continuada, evitant parades innecessàries o en espais públics on es permeti transitar (si per la condició física cal atirar-se, s'haurà de fer durant el mínim temps possible).

 

Franges 10-12 h i 19-20 h

Reservada per a persones dependents o majors de 70 anys, màxim una hora i a un quilòmetre del domicili (poden sortir amb un cuidador, treballador/a de la llar o persona del seu nucli familiar).

 

Franja 12-19 h

Sortida d’infants fins a 13 anys amb les mateixes condicions que fins ara (acompanyats d’un adult, un màxim de tres menors de 14 anys, un cop al dia, una hora i a un quilòmetre de casa; i s’hi pot afegir el gos). Si es treballa en aquesta franja es pot acreditar, es facilita la conciliació i sortir en un altre horari.

 

Altres consideracions

Es pot anar al bosc a fer esport si dins el terme municipal o a passejar-hi si és dins el radi d’un quilòmetre del domicili, com passa amb les platges (però no està permès el bany)

S'haurà de mantenir una distància de seguretat d'almenys 2 metres, un metre i mig si això no és possible. S'han d'evitar els espais concorreguts, així com llocs on pugui haver-hi aglomeracions. És molt recomanable l'ús de la mascareta per passejar, però no per a fer esport.


Covi19·Sortides a passejar i fer esport

A partir del 2 de maig dins la Fase 0 de Desconfinament

6-10 h i 20-23 h: fer esport o per passejar, majors de 14 anys

10-12 h i 19-20 h: persones dependents o majors de 70 anys

12-19 h: infants fins a 13 anys amb les mateixes condicions que fins ara


 

Llegir 1146 vegades