Divendres, 17 abril 2020 17:58

Covid19·Suport educatiu famílies

Recursos tecnològics i de suport escolar

Després d’algunes setmanes des de l’entrada en vigor de l’estat d’alarma, i davant la represa de l’activitat lectiva en línia, l’àrea d’Atenció a les Persones de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro va iniciar el 26 de març un conjunt d’actuacions per donar suport a les escoles de primària i a l’institut de secundària del municipi. Mitjançant videoconferències s’han mantingut reunions entre les direccions dels centres (escoles Vall d’Aro, Els Estanys i Fanals d’Aro; i l’institut Ridaura), el personal tècnic de l’àrea, el regidor d’Ensenyament i l’alcalde per d’aprofundir en el treball en xarxa.

Prioritàriament es vol garantir, davant d’un tercer trimestre acadèmic avaluable, que tots els infants i joves tinguin les mateixes oportunitats en recursos materials i en suport emocional. Des dels centres escolars, per a les famílies que no tenen accés a noves tecnologies, han elaborat plans individualitzats amb material en suport paper, que la regidoria d’Ensenyament ordena i imprimeix, i que es lliura porta a porta a 68 famílies mitjançant la xarxa de suport organitzada amb treballadors de l’Ajuntament. També s’han distribuït a 29 famílies, conjunts de material escolar i didàctic bàsic.

Simultàniament s’han posat a l’abast els serveis de suport escolar que durant tot el curs estan en funcionament promoguts de la Casa Lila (Infància), Joventut o Càritas. En relació a l’institut s’estan realitzant accions de manera coordinada amb la regidoria d’Ensenyament de Santa Cristina d’Aro (hi assisteixen alumnes dels dos municipis), i es van valorant a temps real les necessitats de suport que des dels consistoris es puguin dur a terme per complementar les actuacions de l’Institut.

Des de l’Ajuntament també s’ha fet una crida solidària perquè els veïns amb xarxes wifi les obrin de manera pública cada dia de 10 a 14 h, perquè infants i joves hi puguin accedir per completar les seves tasques acadèmiques. Alhora l’empresa local Fibra 365 ha posat a disposició del consistori un conjunt de tauletes amb dades: algunes per als alumnes del Programa de Formació Inicial-Pla de Transició al Treball Guíxols Vall d’Aro, i altres per a l’institut perquè les prioritzin seguint criteris acadèmics, de serveis socials i de fi d’etapa educativa.


Mesures de suport als centres educatius del municipi

Reunions de coordinació entre escoles, institut i Ajuntament

Garantir recursos tecnològics i materials per a totes les famílies

Suport dels serveis de suport de Casa Lila, Joventut i Càritas

Informació: regidoria d’Ensenyament · M 665 500 190 · ensenyament@platjadaro.com


 

 

Llegir 777 vegades