Dimarts, 14 abril 2020 14:53

Covid19·Memòria Policia Local

Balanç d'un mes d'estat d'alarma

Quan es compleix un mes de l’estat d’alarma arran de l’emergència sanitària per la pandèmia de Covid-19, la Policia Local de Castell-Platja d’Aro, formada per 52 agents, ofereix un primer balanç de les seves actuacions. Per garantir el compliment del confinament s’han realitzat accions a la trama urbana, a les principals carretes d’accés, a la façana litoral amb una embarcació i amb un aparell dron des de l’aire. S’han fet 555 controls policials, aturat 5.664 vehicles, identificat 6.136 persones, aixecat 390 actes administratius i efectuat dues detencions. També s’ha vetllat per evitar la ocupació dels habitatges de segona residència. En el conjunt d’aquestes tasques s’ha comptat amb el suport tecnològic la xarxa de videovigilància i de lectura de matrícules de vehicles.

També ha prioritzat, en col·laboració amb l’àrea d’Atenció a les Persones de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro, l’assistència a la gent gran i a altres col·lectius vulnerables per garantir que disposin de tots els serveis bàsics i es trobin en bon estat de salut. Amb aquest objectiu, els agents els han visitat o contactat telefònicament (persones que viuen soles, sense llar, amb alguna discapacitat, tutelades, víctimes de violència de gènere, etc.), oferint-los ajuda i derivant les seves necessitats a la resta de serveis de la xarxa del municipi. Ha distribuit porta a porta les targetes de menjador, ha entregat lots del Banc d’Aliments o ha repartiment als comerços amb permís d’obertura els cartells de la campanya Establiment segur contra la violència masclista.

Durant aquestes quatre setmanes de confinament també ha realitzat nombres accions mitjançant els seus serveis de mediació en conflictes veïnals o en nuclis familiars com a conseqüència d’una situació que ha intensificat les relacions personals i ha fet aflorar alguns conflictes latents. En aquest conjunt d’accions excepcionals s’hi afegeixen les realitzades de manera ordinària i que s’han mantingut: informació i atenció a la ciutadania, troballa de drogues, precitat de vehicles per ordre judicial, comprovacions de domicilis, aplicació d’ordenances municipals, etc.

La Policia Local també manté una relació propera amb els més de 70 establiments de venda de productes de primera necessitat oberts al municipi, garantint-los seguretat, agraint-los la feina i facilitant-los material de protecció quan ho han requerit. També ha mantingut interlocucions amb el conjunt del teixit associatiu local, i de manera especial amb els serveis de salut i amb la residència de la gent gran del municipi, vetllant perquè els seus professionals disposessin en tot moment de material de protecció. En tot moment es pot contactar amb la Policia Local telefònicament al 972 825 777 i correu electrònic secretariapolicia@platjadaro.com, i seguir el seu dia a dia a compte de twitter @platjaropolicia.


Policia Local: balanc d’actucions del primer mes d’estat d'alarma

Controls al nucli urbà i als accessos al municipi per garantir el confinament 

Atenció a la gent gran i als col·lectius més vulnerables davant la nova situació

Servei de mediació de conflictes i col·laboració amb l’Àrea d’Atenció a les Persones

Informació: Policia Local · T 972 825 777 · secretariapolicia@platjadaro.com · twitter


 

Llegir 1363 vegades