Dimarts, 10 Març 2020 07:27

Èxit de la 3a Caminada per la Igualtat

Hi participen gairebé 350 persones que recorren 7 km

En el marc dels actes commemoratius del Dia Internacional de les Dones, dissabte 7 de març es va celebrar la tercera edició de la Caminada per la Igualtat impulsada pels Serveis d’Igualtat dels Ajuntaments de Castell-Platja d’Aro, Santa Cristina d’Aro i Sant Feliu de Guíxols. Hi van participar gairebé 350 persones que van recórrer 7 km d’un tram de la Via Verda del Carrilet, que uneix els tres municipis.

El punt d’inici va ser la plaça Catalunya de Santa Cristina d’Aro, on es va lliurar l’obsequi d’enguany a tothom  -bosses de roba amb el lema Caminem per la igualtat-, i on les tres regidores d’igualtat dels consistoris -Imma Martí, Laura Serrano i Pilar Ferrero- van fer lectura del manifest institucional de la diada. Tot seguit, el grup de teatre social del Punt d’Igualtat de Santa Cristina d’Aro va representar una performance de denúncia de les desigualtats entre homes i dones.

També a Santa Cristina d’Aro es va inaugurar el mural col·lectiu de dones en el marc del projecte Cristinenques d’arreu. L’aturada de mig matí es va fer a l’institut Ridaura de Castell d’Aro on l’Associació Eco-Fogons d'Aro va oferir un esmorzar saludable, i on es va poder veure la versió itinerant de l’exposició 10 dones il·lustres, 10 il·lustradores, protagonitzat per 10 il·lustradores catalanes professionals que han retratat, seguint el seu propi estil, a 10 dones referents per les seves aportacions en coneixements, reivindicacions o lluites socials, i que malgrat els intents de invisibilització han estat pioneres en els seus camps (web). En la cloenda a Sant Feliu de Guíxols l’Agrupació Amics de la Sardana van oferir-ne una audició amb La principal de Banyoles.   

A més a més dels tres serveis municipals que treballen per la igualtat de gènere, la caminada ha comptat amb la col·laboració de l’Institut Català de les Dones, l’Associació de Dones de Santa Cristina d’Aro Ermessenda, l’Associació de Dones de la Vall d’Aro, Socis/es del Banc del Temps de Santa Cristina d’Aro, Creu Roja, Eco Fogons d'Aro, supermercat Esclat, Haribo, grup de voluntariat de l’institut Ridaura, l’Agrupació Amics de la Sardana i les Violetes.


Èxit de la 3a Caminada per la igualtat

Hi participen gairebé 350 persones que recorren 7 km

Recorregut de 7 km per la Via Verda que uneix els tres municipis

Diverses activitats de conscienciació complementen l’itinerari

Informació: regidoria de Dinamització Comunitària · T 972 818 341 · ccivic@platjadaro.com


 

Llegir 664 vegades