Imprimir aquesta pàgina
Dimarts, 19 Novembre 2019 13:20

Millora de la recollida selectiva

L’Ajuntament guardonat per l’entitat de gestió Ecovidrio

Ecovidrio és l’entitat sense ànim de lucre que s’encarrega de la gestió dels envasos de vidre a nivell estatal i impulsa el Moviment Banderes Verdes, que promou el compromís per a la sostenibilitat i el reciclatge d’envasos de vidre. Un cop ha finalitzat la temporada ha reconegut a diversos municipis costaners catalans que davant l’augment de població estable i estacional han aconseguit incrementar en un any la recollida selectiva més d’un 7%.

Els municipis guardonats aquest estiu han estat Castell-Platja d’Aro, Tossa de Mar, Pals, Palamós, Sant Pere Pescador, Badalona, Pineda de Mar, Santa Susanna, Vilanova i La Geltrú i Castelldefels. Només en els municipis de les comarques de Girona participants en la iniciativa es van aplegar, durant els mesos d’estiu, 2.921 tones d’envasos de vidre, un 15% més que l’estiu anterior, i el doble que al conjunt de Catalunya.

El reciclatge dels envasos de vidre és un element clau per evitar la sobreexplotació dels recursos i per lluitar contra el canvi climàtic. Els resultats del Moviment Banderes Verdes a Catalunya ha permès evitar l’emissió de 3.448 tones de CO2, equivalent a retirar de la circulació de 1.610 cotxes durant un any. Alhora s’ha assolit un estalvi energètic de 4.246 MWh i evitant l’extracció de 7.135 tones de matèries primeres.


Millora de la recollida selectiva del vidre

L’Ajuntament guardonat per l’entitat de gestió Ecovidrio

Reconeguts els municipis que han incrementat un 7% la recollida de vidre

Promoció del compromís per a la sostenibilitat i el reciclatge d’envasos

Informació: regidoria de Serveis i Medi Ambient · T 972 804 215 · serveis@platjadaro.com


 

Llegir 313 vegades

Articles relacionats (per etiqueta)