Dijous, 30 Mai 2019 12:51

Albert Gonzalo exposa a Castell d’Aro

De l’1 al 30 de juny al Castell de Benedormiens

Exposició d’Albert Gonzalo (1954-2014) a les sales d’art del Castell de Benedormiens de Castell d’Aro, la segona d’enguany sota el títol Ofrenes (pdf), formada per una cinquantena d’obres pictòriques datades entre la dècada dels 80 i l’any 2014, recollides alhora en el catàleg commemoratiu editat pel consistori. La mostra està organitzada per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro i se’n pot gaudir amb accés lliure de dimarts a divendres (18-21 h) i els caps de setmana i festius (11-13 h i 18-21 h).

Simultàniament, es pot gaudir, a la planta superior, d’un espai expositiu permanent amb una selecció del Fons Municipal d’Art, amb obres que donen testimoni dels artistes que hi han fet estada durant prop de quatre dècades. La mostra és la segona de l’any al castell i forma part del cicle anual d’exposicions al municipi, amb una desena de propostes que s’estén també al Parc dels Estanys on actualment hi ha instal·lada una mostra d’escultura de gran format de José Luís Pascual (pdf) i a la Masia Bas de Platja d’Aro.

Albert Gonzalo Carbó, va ser pintor, gravador, fotògraf, poeta i dibuixant. Pròxim al corrent informalista de Barcelona dels anys vuitanta, encara que el seu estil no acaba d'encasellar-se en cap de les seves vessants, lírica, matèrica, tatxisme o art brut entre d'altres. La seva obra es defineix per la seva llibertat i personalitat. Gonzalo es va doctorar l’any 1987 amb la màxima classificació, Cum Laude, i va obtenir el Premi Extraordinari del Doctorat. A més de centrar-se en la pintura, també es va dedicar a la docència a la Universitat de Barcelona des de 1979.

A mitjans dels vuitanta va realitzar el seu primer viatge a Itàlia, el primer de molts arreu del món (Egipte, Marroc, Jordània, Senegal, Turquia, Iran, Algèria, Líban, Pakistan, Japó o l'Índia) que acabarien per influir definitivament la seva obra; encara que mai deixaria Barcelona, ​​la ciutat que el va veure créixer i assentar-se com artista. La seva primera exposició individual va ser a la Galeria Nàrtex de Barcelona l'any 1976. Des de llavors la seva obra es va exposar en sales de tot l'estat espanyol, i en galeries d’arreu d'Europa i en fires com ARCO; i també té obra pública a diversos espais de Catalunya, però també a Madrid, La Corunya o París.


Exposició d’Albert Gonzalo a Castell d'Aro

Castell de Benedormiens, de l’1 al 30 de juny, de dimarts a diumenge

“Ofrenes” recull una cinquantena d’obres pictòriques de quatre dècades de trajectòria

Tercera mostra del cicle anual d’exposicions a Castell-Platja d’Aro

Informació: regidoria de Cultura · T 972 816 192 · cultura@platjadaro.com · pdf


 

Llegir 175 vegades