Dijous, 21 Març 2019 17:30

José Luís Pascual al Parc dels Estanys

Mostra d'escultura de gran format fins al 28 de juliol

Mostra a l’aire lliure de 19 peces de gran format de José Luís Pascual (pdf) al Parc dels Estanys de Platja d’Aro, del 23 de març al 28 de juliol, sota el títol 30 anys d’escultura, elaborades amb ferro i acer corten. La mostra esdevé l’estrena del cicle anual d’exposicions al municipi, organitzades per la regidoria de Cultura i que s’estén també al Castell de Benedormiens de Castell d’Aro i a la Masia Bas de Platja d’Aro. Es pot veure cada dia, coincidint amb l’horari d’obertura el parc: de març a abril (8-18 h) i de maig a juliol (7-21 h).

José Luís Pascual, va començar treballant fusta i elements acoblats, més tard, el cartró i, finalment, el ferro. La característica principal de la seva obra és el treball sobre el pla, dibuixat, tallat i, finalment, doblegat. El seu món artístic està poblat de temes que es repeteixen i conjuguen: l'Empordà, els xiprers, la lluna, la dona i animals que ens acompanyen, però també els temes d’actualitat. Avalen la seva trajectòria més d’un centenar d’exposicions individuals nacionals i a molts països d’arreu i molts obres col·lectives. Ha tingut estudi a Barcelona, ​​Eivissa, Centelles i ara, a Saus-Camallera, on també dirigeix ​​l'espai cultural anomenat KM7.

La mostra dona continuïtat al projecte, iniciat l’any 2014, d’eixamplar els espais expositius municipals per apropar-los a un públic més ampli, tot arribant fins a aquest parc urbà de 150.000 m2 d'atractiu ciutadà, turístic i naturalista, inaugurat l’octubre de 2012, on hi són compatibles la visita pedagògica amb una diversitat biològica que recupera els hàbitats i els ambients originals de la zona. Prèviament hi han exposat Emili Armengol, Alberto Gómez Ascaso, Jaume Roser, Medina-Campeny, Bonaventura Ansón, Josep Canals, Pedro Jordán, Clemente Ochoa, Rosa Serra i Manel Àlvarez. De cadascun d’ells en resta com a testimoni permanent una peça instal·lada al mateix parc, com a part del Fons Municipal d’Art, complement de les mostres temporals.


Exposició escultòrica de José Luís Pascual al Parc dels Estanys

Dinou peces de gran format a l’aire lliure, del 23 de març al 28 de juliol de 2019

Composicions de ferro i acer corten treballades sobre pla, dibuixat, tallat i doblegat

Primera mostra del cicle anual d’exposicions organitzades per la regidoria de cultura de l'Ajuntament

Informació: regidoria de Cultura · T 972 816192 · cultura@platjadaro.com · pdf


 

 

Llegir 328 vegades