Dimarts, 05 Febrer 2019 13:18

Colles participants a la Gran Rua

Més de 8.000 euros en premis en cinc categories 

La Gran Rua de Carrosses i Comparses del 42è Carnaval de Platja d’Aro, dissabte 2 de març ha tancat dimarts 5 de febrer les inscripcions de les colles que hi participaran. En la Rua d’exhibició del matí (11 h) hi seran present 10 colles (que no opten a premi). A la Rua de concurs la tarda (16 h) hi participen globalment 68 colles: 13 de Castell-Platja d’Aro, 5 de Santa Cristina d’Aro, 21 de Sant Feliu de Guíxols i 29 d’altres poblacions (Calonge i Sant Antoni, Salt, Olot, Sant Esteve d’en Bas, Caldes de Malavella, Santa Pau, Palamós, La Bisbal d’Empordà, Castellfollit de la Roca, Palafrugell, Sant Climent de Peralta, Llagostera, Sant Joan Les Fonts, Tossa de Mar, Caldes de Malavella, i Pals); acompanyats dels Reis Carnestoltes dels tres carnavals agermanats: Els Colluts de Platja d’Aro, Els Torrats de Sant Feliu de Guíxols, i Blaus i Companyia de Santa Cristina d’Aro.

S’estableixen cinc grans categories amb guardons per als cinc primers classificats de cadascuna, amb més de 8.000 euros en premis: Carrossa Gran (2.475 euros), Carrossa Petita (1.695 euros), Comparsa (1.450 euros), Disfressa (1.450 euros) i Colles Locals (1.040 euros); i també premi únic a la millor colla debutant en el Carnaval de Platja d’Aro (250 euros). A més a més s’obtindrà una subvenció de 250 euros per carrossa, i de 3 euros per cada persona disfressada (comparses: mínim de 25 components). El jurat puntua d’acord a criteris relacionats amb la coreografia, la disfressa, la carrossa i l’animació. L'actuació davant la tribuna on hi ha el jurat és la única que es qualifica i no pot superar els dos minuts. Els guanyadors es donaran a conèixer el mateix dissabte 2 de març al Palau d’Esports i Congressos de Platja d’Aro. La festa comença a mitjanit amb un ball de carnaval amb el grup Wasa i el lliurament de premis serà a l’1.30 h.

El Carnaval de Platja d’Aro 2019 se celebra del 23 de febrer  al 6 de març (pdf) amb una vintena d’activitats, majoritàriament gratuïtes i a l’aire lliure, amb la voluntat de mantenir-lo com un carnaval popular i familiar. El cartell promocional és una proposa de l’artista gràfic Nyaki Xarnach, que juga amb una de les imatges més habituals de les xarxes socials fins a donar-li un toc carnavalesc. Les principals novetats són Dijous Gras, 28 de febrer, amb la l’emissió en directe i de cara al públic del programa La Segona Hora de RAC1, conduït per Quim Morales des de la Sala d’Actes de l’Ajuntament (13-14 h) i la recuperació del Ball de la Dona -ara anomenat 2.0-, al Palau d’Esports i Congressos (23 h) amb l’actuació del Grup Cayena i l’Orquestra Di-Versiones (entrada: 9 euros, aforament limitat, adreçat a majors de 16 anys).

[ llistat complert de participació en pdf adjunt ]


Carnaval 2019 · Colles participants s a la Gran Rua

Dissabte 2 de març · d’exhibició (11 h ·  10 colles) i concurs (16 h · 68 colles)

Més de 8.000 euros en premis en cinc categories a concurs (de 1r a 5è Premi)

Lliurament de premis: dissabte 2 de març al Palau d’Esports i Congressos (00 h / 1.30 h)

Informació: Oficina de Turisme · T 972 817 179 · turisme@platjadaro.com 


 

Llegir 1163 vegades