Dijous, 31 Gener 2019 10:47

Platja d’Aro Professionals 2019

Inserció laboral amb estímuls a les empreses locals

El programa Platja d’Aro Professionals 2019 (pdf) desenvolupat per AROimpulsa-Regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro amb la col·laboració del Consell Comarcal del Baix Empordà, pretén afavorir la formació i la inserció laboral de persones en situació d’atur en empreses del municipi, i per això l’acció té una doble basant: la formació professionalitzadora i el seguiment personalitzat als participants -empadronats i inscrits a la Borsa de Treball Municipal- i la subvenció de part de les despeses salarials derivades de la contractació.

Enguany hi participen 13 persones, que des del 21 de gener s’estan formant com a ajudants de cuina amb la voluntat que puguin adaptar-se als llocs de treball amb més demanda i aconseguir una ocupació de llarga durada. Els cursos es desenvolupen fins al 9 d’abril, amb un període de pràctiques en empreses a partir del 21 de març perquè els alumnes estiguin disponibles a partir de mitjans d’abril per incorporar-se als llocs de treball abans de Setmana Santa. El programa aporta una tutoria per fer seguiment dels alumnes, resoldre els dubtes de les empreses i vetllar perquè l’experiència sigui exitosa per a ambdues parts.

Les empreses que hi vulguin participar han de tenir la seva seu o desenvolupar activitat econòmica al municipi i disposar de personal relacionat amb la formació professionalitzadora d’enguany. La retribució ha d’estar d’acord amb el conveni col·lectiu o disposició salarial d’aplicació i en funció de la jornada laboral realitzada, però l’Ajuntament subvenciona les despeses salarials dels participants amb una quantitat equivalent al Salari Mínim Professional per a una jornada complerta (màxim 40 hores) durant sis mesos (tot que també s’admeten jornades a temps parcial (llavors la quantia subvencionada serà proporcional a la mateixa). Alhora, l’ajuda de l’Ajuntament és compatible amb d’altres subvencions derivades d’organismes públics.


Platja d’Aro Professionals 2019

Formació d’ajudant de cuina per a la inserció laboral d'empadronats

Subvenció municipal de les despeses de contractació a les empreses locals

L’Ajuntament assumeix l’equivalent al Salari Mínim Interprofessional durant 6 mesos

Informació: ARO impulsa · T 972 804 207 · aroimpulsa@platjadaro.com · web · pdf


 

Llegir 1240 vegades