Divendres, 25 Gener 2019 13:12

Carnaval de Platja d’Aro 2019 · LIKE

Gran Rua de Carrosses i Comparses, dissabte 2 de març

42è Carnaval de Platja d’Aro del 23 de febrer  al 6 de març de 2019 (pdf) amb una vintena d’activitats, majoritàriament gratuïtes i a l’aire lliure, amb la voluntat de mantenir-lo com un carnaval popular i familiar. El cartell promocional és una proposa de l’artista gràfic Nyaki Xarnach, que juga amb una de les imatges més habituals de les xarxes socials fins a donar-li un toc carnavalesc. Les principals novetats són Dijous Gras, 28 de febrer, amb la l’emissió en directe i de cara al públic del programa La Segona Hora de RAC1, conduït per Quim Morales des de la Sala d’Actes de l’Ajuntament (13-14 h) i la recuperació del Ball de la Dona -ara anomenat 2.0-, al Palau d’Esports i Congressos (23 h) amb l’actuació del Grup Cayena i l’Orquestra Di-Versiones (entrada: 9 euros, aforament limitat, adreçat a majors de 16 anys).

La Gran Rua de Carrosses i Comparses és dissabte 2 de març, amb format desdoblat: al matí desfilen una desena de colles -en format d’exhibició, fora de concurs- (11 h), i a la tarda 65 colles més -que opten també a premi- (16 h). La Gran Rua reparteix més de 8.000 euros en premis, per als cinc primers classificats en cinc categories: Carrossa Gran, Carrossa Petita, Comparsa, Disfressa i Colles Locals; i també guardó únic per a la Millor Colla Debutant. El lliurament de premis és el mateix dia, a partir de la mitjanit en el marc del ball de Carnaval al Palau d’Esports i Congressos amb la música del conjunt Wasa.

Prèviament, l’activitat s’inicia dissabte 23 de febrer amb el Sopar de Colles de Carnaval (21 h), obert a tothom; i tot seguit (23 h), l’espectacle còmic, coreogràfic i musical de presentació de cadascuna de les colles del municipi, obert a tothom (23 h). L’endemà, diumenge 24 de febrer, Desfilada infantil a S’Agaró, animada per Soy La Fiesta (11 h) Canvi d’Atributs entre els Reis Carnestoltes amb una comitiva de totes les Colles Locals (17 h) i que té el seu punt culminant una hora més tard (18 h), moment en que començarà el regnat dels Carnestoltes d’enguany de la Colla Els Collonuts. Com a fi de festa la jornada hi haurà concert de rumba catalana i cremat popular.

Les cercaviles de les Llars d’Infants Municipals són dimecres 27 de febrer (11 h), i també la botifarrada popular i disco mòbil (21 h). Dijous Gras, jornada festiva al municipi, s’inaugura amb el pregó de Ses Majestats des del balcó de l’Ajuntament (12 h), i continua amb l’emissió en directe de La Segona Hora de RAC1 (13-14 h), l’arrossada popular i disco mòbil per a un miler de comensals (14 h) al Palau d’Esports i Congressos on també s’hi farà el Ball de la Dona 2.0 (23 h). Diumenge 3 de març, l’endemà de la Gran Rua de Carrosses i Comparses les activitats prenen el carrer amb els jocs gegants de Jugantots (11-14 h), Rua de Colles Locals a Castell d’Aro (12 h), animació musical de carrer amb Bufant Fort Street Band (12 h) i l’espectacle El Petit Lilo amb Actua Produccions (17 h). L’Enterrament de la Sardina, dimecres 6 de març (19.30 h), clou els actes de Carnaval al municipi.


Carnaval de Platja d’Aro 2019

Del 23 de febrer al 6 de març amb una vintena d’activitats

Es presenta el cartell d’enguany i es recupera el Ball de la Dona

Gran Rua de Carrosses i Comparses: dissabte 2 de març (11 h i 16 h)

Informació: Oficina de Turisme · T 972 817 179 · turisme@platjadaro.com · pdf


 

Llegir 1524 vegades