Dijous, 17 Gener 2019 12:44

19è Concurs literari per a gent gran

 Relats basats en memòries, temàtica lliure, i poesia

Nova edició -la dinovena consecutiva- del Concurs Literari Amateur per a Gent Gran de Castell-Platja d’Aro (pdf) convocat per la regidoria de Dinamització Comunitària de l’Ajuntament amb la col·laboració de les associacions de gent gran del municipi i de la Biblioteca Mercè Rodoreda. Una iniciativa per celebrar la festivitat de sant Jordi i que té la voluntat de promocionar i fomentar els actes culturals i literaris al municipi. S’estableixen tres modalitats: relats basats en memòries, temàtica lliure, i poesia.

La participació és oberta a totes les persones majors de 60 anys empadronades a Castell-Platja d’Aro o que són sòcies de les associacions de gent gran del municipi. Cal presentar el text, que ha ser inèdit, escrit a màquina o ordinador, a doble espai i a una sola cara, en català o castellà, i amb màxim de 8 pàgines. Alhora cal lliurar un sobre amb les dades personals de l’autor. Amb la voluntat de recuperar el llenguatge col·loquial de la Vall d’Aro, es valora especialment emprar en els textos paraules i expressions que s’utilitzaven antigament (encara que avui estiguin fora de normativa).

El termini de presentació d’originals ja és obert i finalitza el divendres 1 de març de 2019 (19 h) i cal lliurar-lo al Centre Cívic Vicenç Bou de Platja d’Aro (dilluns-divendres 10-13 h i 15-19 h) o al Centre Cívic Ca La Rafaela de Castell d’Aro (dimarts 16-19 h). Es concedeix un Primer i Segon premi per a cada categoria, després de la valoració del jurat, format per dos representants de l’Ajuntament i dues persones relacionades amb la cultura, l’educació i/o la literatura que viuen o treballen al municipi. El lliurament de premis serà dimecres 24 d’abril (17 h) a la Biblioteca Mercè Rodoreda, en un acte obert a tothom, dins les activitats culturals programades en motiu de la Diada de Sant Jordi.

El concurs s’emmarca en el conjunt d’activitats del Projecte de Prevenció i Benestar de la Gent Gran, un col·lectiu que representa el 28% de la població del municipi, prop de 3.000 empadronats. Altres propostes són: piscina, tallers de manteniment de la memòria i estimulació cognitiva, Punt de Trobada, ball de tarda amb música en viu, propostes intergeneracionals (hi ha servei de transport subvencionat per poder participar, justament, en totes aquestes activitats). També es promouen altres propostes no específiques per al col·lectiu, però que poden ser del seu interès (horts ecològics, Banc del Temps, Aula d’Adults o dinamització dels Parcs Urbans de Salut) o les que ofereixen les associacions locals de gent gran.


19è Concurs literari per a gent gran

Relats basats en memòries, temàtica lliure, i poesia

Presentació d’originals ja és obert finalitza l’1 de març (19 h)

Lliurament de premis: dimecres 24 d’abril (17 h) a la biblioteca

Informació: regidoria de Dinamització Comunitària · T 972 818 341 · ccivic@platjadaro.com · pdf


 

Llegir 192 vegades