Dimecres, 24 Octubre 2018 09:25

“Maqueta d’emocions” a Castell d'Aro

Mostra de Vincenzo Carmenanti fins al 25 de novembre

El Castell de Benedormiens de Castell d’Aro acull, del 27 d’octubre al 25 de novembre d’enguany, l’exposició Maqueta d’emocions (pdf), una selecció d’escultures de Vincenzo Carmenati (1931-2015). La mostra, recollida també en un catàleg commemoratiu, està organitzada per la regidoria de Cultura, es pot visitar lliurament els caps de setmana i festius (11-13 h i 17-20 h). Simultàniament, es pot gaudir, de l’exposició pictòrica Despertar la bellesa amb d’obres de Joan Raset (pdf); i també de l’espai expositiu permanent amb una selecció del Fons Municipal d’Art, amb obres que donen testimoni dels artistes que hi han fet estada durant prop de quatre dècades.

D’origen italià, Carmenati és conegut com a arquitecte i dissenyador; però la seva producció també s’estén vers els camps del dibuix, de l’escriptura o de l’escultura que ara s’exposa al castell: obres realitzades en el seu taller amb diversos materials, especialment amb fusta; i que en moltes ocasions són motlles precedits per estudis cromàtics, càlculs matemàtics, fugues de llum i perspectives. Els anys 60' va entrar en contacte amb Platja d’Aro per realitzar la discoteca Maddox, la urbanització Els Pins a Treumal, l’edifici Roud Store o el primer projecte de Port d’Aro. El seu lligam amb el territori, on es va instal·lar definitivament, es va estendre durant quatre dècades també en l'àmbit social i cultural a través del Club Rotary Costa Brava, la Cambra de Comerç de Sant Feliu de Guíxols, l’Associació Cultural El Clau o en l’impuls de diversos projectes com la campanya promocional El amor se cita en Playa de Aro, la creació de Ràdio Platja d’Aro o de la macropintura Platja d'Aro de Niebla.

L’Ajuntament ha programat per a aquest any 15 exposicions vinculades a la cultura popular o les arts plàstiques. D'aquestes darreres, el Castell de Benedormiens ha acollit una retrospectiva pictòrica d’Ana Lench, Dansa gaudiniana amb pintures d’Alba Roqueta, Una vida compartida amb escultura de Rosa Serra i pintura de Xavier Carbonell, les composicions pictòriques més recents d’Arranz-Bravo, i la col·lecció Keept it wild de la fotògrafa mexicana Patricia de Solages. El Parc dels Estanys de Platja d’Aro, acull dues mostres d’escultura de gran format a l’aire lliure: fins al juliol obres de Rosa Serra; i actualment, i fins a gener de 2019, una quinzena de peces de Manel Àlvarez (pdf). L’espai cultural de la Masia Bas de Platja d’Aro ha estat escenari d’un recull d’obres de l’Escola Municipal d’Art 2017-2018; la col·lectiva internacional d’art contemporani Desig; i Derbi, la internacional catalana, de la col·lecció Museu Derbi de Josep i Jordi Pujolar. Tancarà el cicle una selecció del Fons Municipal d’Art (del 22 de desembre de 2018 al 6 de gener de 2019).


Exposició Maqueta d’emocions de Vincenzo Carmenati

Del 27 d’octubre al 25 de novembre al Castell de Benedormiens

Caps de setmana i festius · 11-13 h i 17-20 h · Entrada lliure

Cicle d’Exposicions a Castell-Platja d’Aro 2018

Informació: regidoria de Cultura · T 972 816 192 · cultura@platjadaro.com · pdf


 

Llegir 55 vegades