Dijous, 13 Setembre 2018 11:44

Derbi, la internacional catalana

Exposició fins al 7 d'octubre a la Masia Bas 

Tercera exposició d’enguany a l’espai cultural de la Masia Bas de Platja d’Aro, amb la proposta Derbi · La internacional catalana (pdf), que durant tres setmanes mostra a tots els públics una cinquantena de models històrics -de carrereta, de muntanya o de carreres- i documentació diversa de la històrica marca de motocicletes, procedents del Museu Derbi de Josep i Jordi Pujolar (facebook). Organitzada per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro, es pot visitar, en entrada lliure i gratuïta, del 15 de setembre al 7 d’octubre (de dimarts a divendres 18-21 h i els caps de setmana 11-13 h i 18-21 h). 

L’origen d’aquesta col·lecció particular, forjada a l’entorn de la masia familiar de Can Sureda de l’antic Barri Salom de Santa Cristina d’Aro, arranca l’any 1973 quan Josep Pujolar va iniciar la restauració d’una antiga motocicleta Guzzi 65cc del seu pare, coneguda popularment en el món de els motocicletes clàssiques com La Gamba. A partir d’aquella primera experiència va continuar recuperant motos plenes de cops, amb peces trencades o incompletes, de veïns i coneguts i ben aviat va forjar una col·lecció de més de 100 unitats. A partir dels anys 90, conjuntament amb el seu fill Jordi, han centrat els esforços en una sola marca, la vallesana Derbi, molt vinculada a totes les famílies del país, i que va tenir com a buc insígnia el model Gran 74 Sport amb una línia de gran rendiment i de caràcter esportiu, que cronològicament va coincidir amb els bons resultats de la marca en el Mundial de Velocitat.

La Masia Bas, declarada Bé Cultural d’Interès Nacional, es va estrenar l’estiu de 2016. L’edifici formava part del conjunt d’habitatges que es van anar estenent per la Vall d’Aro, des de l’interior vers el mar, a partir del segle XVI. Avui, conjuntament amb la biblioteca, l’Escola de Música, l’Escola d’Art i els estudis de l’emissora municipal configuren el nou punt neuràlgic de la cultural de Platja d’Aro. La mostra actual forma part del cicle anual d’exposicions programades enguany per l’Ajuntament amb un global de 15 propostes a tres espais. D’aquestes, 12 estan vinculades amb les arts plàstiques i tres amb la cultura popular. Actualment, es pot gaudir de la proposta pictórica 2018 d’Arranz-Bravo al Castell de Benedormiens de Castell d’aro (pdf) i de la mostra Walking Trough l’escultura de gran format de Manel Àlvarez (pdf) al Parc dels Estanys de Platja d'Aro.


Exposició "Derbi · La internacional catalana” 

Del 15 setembre al 7 octubre · Masia Bas, Platja d'Aro

Mostra d’una cinquantena de motociclestes històriques

Fons del Museu Derbi de Josep i Jordi Pujolar

Informació: regidoria de Cultura · T 972 816 192 · cultura@platjadaro.com · pdf


 

Llegir 173 vegades