Dijous, 13 Setembre 2018 08:44

Memòria de les Brigades Internacionals

Commemoració de l’hospital instal·lat a S’Agaró 

Impulsat des de l’Institut d’Estudis del Baix Empordà i el Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols, les tres poblacions de la Vall d'Aro (Sant Feliu de Guíxols, Castell-Platja d’Aro i Santa Cristina d’Aro) organitzen aquesta tardor -del 14 de setembre fins a mitjans de desembre- un conjunt d’activitats per recordar l’hospital de brigadistes internacionals instal·lat el 1938, durant la Guerra Civil espanyola, a la platja de Sant Pol, i homenatjar-los (pdf).

Es tracta d'un programa complet i variat que inclou projeccions comentades, conferències, presentacions de publicacions, i un itinerari que, partint de Sant Pol arribarà fins al cementiri de Sant Feliu on alguns d’ells estan enterrats, per celebrar-hi l’acte commemoratiu institucional. Es tracta d’activitats gratuïtes i obertes a tothom (amb aforament limitat), repartides per diferents espais, algun d’ells vinculat directament amb dependències habitades pels brigadistes, com el S’Agaró Hotel.

Al municipi s’hi desenvolupen tres activitats: divendres 5 d’octubre (19 h) a la Sala d’Actes del S’Agaró Hotel la conferència L’hospital de les brigades internacionals núm. 4 de S’Agaró, a càrrec d’Esther Bussot, investigadora. Diumenge 7 d’octubre (10 h) des de l’Hostal de La Gavina de S’Agaró, la caminada guiada Els llocs viscuts pels brigadistes, amb el guiatge de d’Esther Bussot, investigadora i Jordi Gaitx, arxiver. Darrerament, el dissabte 10 de novembre (12 h) a l’Antic Casino de Castell d’Aro, presentació del volum 37 de les publicacions de l’Institut d’Estudis del Baix Empordà, a càrrec de Francesc Aicart, president de l’IEBE.

Fotografia: Reg. núm.: 1805.1 AMSFG. Fons Vicenç Gandol Jordà. Autoria:Vicenç Gandol (Arxiu Municipal de Sant Feliu de Guíxols)

Comitiva d’enterrament d’un brigadista mort a l’hospital de S'Agaró durant la Guerra Civil espanyola


Les Brigades Internacionals · Memòries i història

Commemoració de l’hospital instal·lat a S’Agaró durant la Guerra Civil

Projeccions i itineraris comentats, conferències i presentació de publicacions

Una iniciativa de l’IEBE, el Museu d’Història de SFG i els ajuntaments de la Vall d’Aro

Informació: Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols · web · pdf


 

Llegir 349 vegades