Dimarts, 04 Setembre 2018 11:32

Votació pressupostos participatius

Del 10 al 30 de setembre entre les 15 propostes finals

Recta final per als primers pressupostos participatius de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro amb la fase de votació entre 15 propostes, del 10 al 30 de setembre (ambdós inclosos). Poden participar-hi tots els empadronats al municipi abans de l’1 de juliol d’enguany i que tinguessin un mínim de 16 anys a 31 de desembre de 2017, i votar fins a un màxim de tres propostes. El consistori hi destina 150.000 euros en matèria d’inversions, i s’executaran tantes propostes com sigui possible dins d’aquesta partida, en funció de quin sigui l’ordre de les més votades, ja que globalment suposarien 439.300 euros amb iniciatives que oscil·len de 1.500 a 120.000 euros. Els tràmits per a la seva execució, començaran tot seguit, a partir d’octubre.

Es pot votar a tothora mitjançant el portal web específic http://participa.platjadaro.com. Simultàniament hi ha cinc punts municipals d’accés públic per poder-ho fer en línia, ubicats a Platja d’Aro (Oficina de Turisme, Centre Cívic Vicenç Bou i Oficina d’Atenció al Ciutadà), a Castell d’Aro (Oficina d’Atenció al Ciutadà) i a S’Agaró (Ca La Generosa -l’edifici on hi ha Correus i Televisió Costa Brava-). També es poden omplir butlletes de paper i desar-les a les urnes instal·lades a l’Ajuntament, Biblioteca Mercè Rodoreda, Centre Cívic Vicenç Bou i escoles Fanals d’Aro i Els Estanys (Platja d’Aro); Oficina d’Atenció al Ciutadà, escola Vall d’Aro i institut Ridaura (Castell d’Aro); i a Ca La Generosa (S’Agaró).

Les butlletes també es poden desar a l’estand mòbil amb presència als tres nuclis del municipi. Castell d’Aro: dilluns 10 de setembre (16-19 h) i dimarts 18 de setembre (17.30-19 h) a la Plaça Poeta Sitjar, i dimecres dia 26 a l’Escola Vall d’Aro (a l’inici i cloenda de la jornada escolar). Platja d’Aro: divendres 14 i 21 de setembre (10-12 h) al mercat municipal, dijous 20 de setembre a l’Escola Fanals d’Aro i dijous dia 27 a l’Escola Els Estanys (a l’inici i cloenda de la jornada escolar). S’Agaró: dissabte 22 de setembre (12-14 h) a l’Avinguda de la Platja.

Amb la fase votació es clourà aquesta primera experiència d’aprofundiment democràtic al municipi, que va començar a mitjans d’abril amb un període de tres setmanes de recollida de propostes. De les 270 iniciatives presentades, un total de 51 van ser considerades vàlides tècnicament i van accedir a la següent fase, una jornada oberta de valoració que va analitzar-les i puntuar-les tenint en compte diversos criteris com ara la seva repercussió, l’interès públic, la necessitat a la que donen resposta, etc. Del procés en va resultar la selecció final de 15 propostes que ara se sotmeten a votació popular (una setzena iniciativa escollida, finalment s’ha hagut de descartar per la seva inviabilitat tècnica).


Fase de votació final dels primers pressupostos participatius 

Del 10 al 30 setembre per a majors de 16 anys  a 1 de gener, empadronats abans de l’1 de juliol

Elecció d’un màxim de tres accions entre les 15 propostes finalment seleccionades

L’Ajuntament hi destinarà 150.000 euros en accions de l’àmbit de les inversions

Informació: regidoria de Participació Ciutadana · T 972 818 341 · participa@platjadaro.com · web


 

Llegir 502 vegades