Dijous, 16 Agost 2018 12:56

Millores en accessibilitat a les platges

Nou espai específic al punt de socors de la Platja Gran

El programa Fem Platja! Estiu 2018 de la regidoria de Serveis de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro, ha implantat aquest estiu millores en les mesures d’accessibilitat que faciliten el gaudi del bany a les persones amb necessitats especials de mobilitat. S’ha habilitat d’un espai específic amb un monitor per atendre aquestes persones i els seus acompanyants al punt de socors del Passeig Marítim amb el carrer Miramar amb una plataforma de fusta sobre la sorra, coberta amb una carpa, i connectada amb una de les passeres que uneixen el passeig i el trencaones.

Precisament hi ha instal·lades 19 passeres a la sorra (un més que l’estiu passat), i es disposa de sis cadires amfíbies -una per a cada punt de socors i una per a la torre de vigilància-, i de diversos jocs de crosses amfíbies. Alhora, hi ha plataformes adaptades a les dutxes i rentapeus de la Platja Gran. També, destaquen les sis Línies de vida instal·lades davant de cada lloc de socors, un sistema de cordes a 1’40 metres d’alçada, que faciliten l’entrada i sortida de l’aigua.

Fem Platja! és un programa integral de gestió municipal de la façana marítima que incorpora aspectes de neteja i manteniment, seguretat i socorrisme la qualitat, la informació, la seguretat o la participació ciutadana, amb un equip humà de 48 persones, entre personal propi de les empreses concessionàries i un pressupost anual aproximat de 725.000 euros. Un dels seus principals objectius és l’obtenció dels guardons que acrediten la qualitat de les platges de la vila.

L’atenció i ajuda a les persones amb necessitats específiques de mobilitat el garanteix el servei de salvament i socorrisme, a càrrec de ProActiva, del 2 de juny al 23 de setembre amb presència a la Platja Gran, Cala Rovira i Sa Conca cada dia, amb i efectius que oscil·len entre els 11, els 14 o els 23 socorristes segons el moment de l’estiu (setmanes de baixa, mitja o alta ocupació). Hi ha cinc punts de socors, set cadires de vigilància i també una torre; servei propi d’embarcació de rescat; i disposen de cinc desfibril·lador -un més que fins ara- (tres ens espais fixos i dos mòbils). També es distribueixen 2.000 braçalets per facilitar la localització de possibles infants extraviats. Simultàniament, a la Cala del Pi hi ha instal·lat un punt autònom de SOS.


Millores en l’accessibilitat a les platges del municipi

Nou espai a la Platja Gran per a persones amb necessitats especials de de mobilitat

Plataforma de fusta sobre la sorra amb carpa i acompanyament de monitoratge

Arreu hi ha passeres de fusta, cadires i crosses amfíbies i diverses Línies de vida

Informació: Servei Municipal de Platges · T 972 804 215 · femplatja@platjadaro.com


 

 

Llegir 1487 vegades