Divendres, 10 Agost 2018 05:37

Manel Àlvarez al Parc dels Estanys

Escultura de gran format fins al 31 de gener

Mostra a l’aire lliure d’un conjunt de 15 escultures de gran format de Manel Àlvarez al Parc dels Estanys de Platja d’Aro, de l’11 d’agost d’enguany i fins al 31 de gener de 2019, sota el títol Walking Trough (pdf). La mostra és la segona de l’any al parc, i esdevé la setena del cicle anual d’exposicions al municipi, que s’estén també al Castell de Benedormiens de Castell d’Aro i a la Masia Bas de Platja d’Aro (pdf). La mostra està organitzada per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro i se’n pot gaudir lliurament cada dia de la setmana, tot coincidint amb l’horari d’obertura el parc: d’agost a setembre (7-21 h) i d’octubre a gener (8-18 h).

Amb l’exposició Walking Trough, Manel Àlvarez (web) presenta 15 peces de gran format provinents de les sèries Àfrica i Antic Testament. En la primera, crea escultures en les quals s’observa la simplificació extrema de la forma amb una execució cuidada i minuciosa, i en les que conscientment, s’allunya de la imatge naturalista creant, mitjançant l’abstracció, formes noves i irreals, donant un tractament contemporani al primitivisme africà. La sèrie Antic Testament, prové de la col·lecció d’escultures que es va presentar al Bible Lands Museum de Jerusalem l’any 2011, on reinterpreta, des del vessant escultòric, textos bíblics. Així, per exemple els passatges de l’arbre de la vida i del coneixement o Josep i els seus germans prenen vida a través de diversos materials -fusta, alumini, marbre, granit, ferro, llautó, bronze, pedres calcàries, basalt, travertins- dels que en resulten peces de gran bellesa, ben resoltes tècnicament, alhora que traspuen ànima i compromís.

Nascut a Sant Feliu de Codines l’any 1945, va estudiar modelatge i talla d’escultura als Salesians de Sarrià i el 1968 es va iniciar en el camp de la imatgeria religiosa, alhora que es dedicà a l’interiorisme i disseny industrial. L’any 1971 va exposar per primera vegada a Vic i a Olot. Posteriorment, el 1975, en motiu d’un viatge d’estudis a Itàlia amb una beca de la Fundazione Pagani de Milà descobrí el marbre de Carrara, fet que va significar un gir considerable que marcaria la seva obra per sempre. L’any següent presentà el seu primer monument públic al Prat de Llobregat, dedicat al coronel Sanfeliu. De llavors ençà ha realitzat nombroses exposicions arreu del món i la seva obra és present en espais públics de diverses ciutats de Catalunya, Espanya, França, Itàlia, Alemanya, Brasil i Estats Units. Durant aquest anys ha viscut a Barcelona, Milà, Carrara, París, Sao Paulo i Atlanta. L’any 1989 es va traslladar a Corçà i el 2004 establí el seu taller a Saus, Camallera.

La mostra de Manel Àlvarez dóna continuïtat al projecte, iniciat l’any 2014, d’eixamplar els espais expositius municipals més enllà de Castell d’Aro, i apropar-los a un públic més ampli, tot arribant fins a aquest parc urbà de 150.000 m2 d'atractiu ciutadà, turístic i naturalista, inaugurat l’octubre de 2012, on hi són compatibles la visita pedagògica amb una diversitat biològica -cicle de l’aigua, vegetació i punt de migració d’aus- que recupera els hàbitats i els ambients originals de la zona. Prèviament hi han exposat Emili Armengol, Alberto Gómez Ascaso, Jaume Roser, Medina-Campeny, Bonaventura Ansón, Josep Canals, Pedro Jordán, Clemente Ochoa i Rosa Serra. De cadascun d’ells en resta com a testimoni permanent una peça instal·lada al mateix parc, com a part del Fons Municipal d’Art, complement de les mostres temporals.


Exposició de Manel Àlvarez al Parc dels Estanys

Mostra de 15 peces de gran format a l’aire lliure

De l’11 d’agost al 31 de gener (inauguració: dissabte 11 d'agost · 20 h)

Walking Trough amb obres de les sèries Àfrica i Antic Testament

Informació: regidoria de Cultura · T 972 816 192 · cultura@platjadaro.com · pdf · web


 

Llegir 292 vegades