Dissabte, 28 Juliol 2018 10:28

Mostra d’Arranz-Bravo a Castell d’Aro

Fins al 16 de setembre al Castell de Benedormiens

El Castell de Benedormiens de Castell d’Aro acull, del 4 d’agost al 16 de setembre d’enguany, l’exposició 2018, amb les creacions pictòriques més recents d’Arranz-Bravo (pdf). La mostra és la quarta de l’any al castell i la sisena del cicle d’exposicions al municipi, que s’estén també al Parc dels Estanys i a la Masia Bas de Platja d’Aro. La inauguració és dissabte 4 d’agost (20 h), moment en que també es presentarà el catàleg commemoratiu editat per l’Ajuntament. La mostra està organitzada per la regidoria de Cultura i se’n pot gaudir lliurament, de dimarts a divendres (18-21 h) i els caps de setmana i festius (11-13 h i 18-21 h).

Durant la seva llarga carrera artística Arranz-Bravo ha exposat pintures, dibuixos i escultures a múltiples institucions d’arreu del món com el Museu Reina Sofía de Madrid, Biennal de Venècia, Museu d'Art Modern de São Paulo, Brasil o Palau Robert de Barcelona. Però també ha intervingut en molts altres mitjans: llibres il·lustrats, obres de teatre, pel·lícules i col·laboracions amb poetes. Els seus murals i escultures s’escampen pel paisatge urbà a Barcelona i als seus voltants, i per exemple la seva famosa fàbrica Tipel a Parets del Vallès (en una col·laboració amb Rafael Bartolozzi) s’ha convertit en un emplaçament icònic. Obres públiques més recents com El Pont de la Llibertat i L’Acollidora, es poden veure a L’Hospitalet de Llobregat.

Actualment continua actualment desenvolupant una intensa carrera internacional, com ho mostren les seves exposicions més recents a galeries de Shangai, Nova York, San Francisco o a l’Institut Cervantes de Moscou. El 2009 va inaugurar la Fundació Arranz-Bravo (web), un espai d’art contemporani dins el recinte del Tecla Sala de L'Hospitalet de Llobregat, que té el doble objectiu de difondre l’obra de l’artista i estimular la jove creació contemporània.

L’Ajuntament ha programat per a aquest any quinze exposicions, tretze vinculades a les arts plàstiques i dues més a la cultura popular. En el marc del castell, després de l’exposició d’Arranz-Bravo, serà el torn de la proposta fotogràfica Keep it wild de Patricia de Solagues (del 22 de setembre al 21 d’octubre) i la simultània de Joan Raset, pintura i Vincenzo Carmenati, escultura (del 27 d’octubre al 25 de novembre). Paral·lelament, el Parc dels Estanys de Platja d’Aro, acull a l’aire lliure, fins al finals de gener de 2019, una quinzena d’escultures de gran format de Manel Àlvarez. Darrerament, a l’espai cultural de la Masia Bas de Platja d’Aro i fins al 2 de setembre s’hi pot veure la proposta Desig, una col·lectiva internacional d’art modern contemporani.


Exposició d’Arranz-Bravo a Castell d’Aro

Del 4 d’agost al 16 de setembre al Castell de Benedormiens

Recull de les darreres creacions pictòriques de l’artista

Sisena mostra del cicle anual d’exposicions al municipi

Informació: regidoria de Cultura · T 972 816 192 · cultura@platjadaro.com · pdf


 

Llegir 71 vegades