Divendres, 29 Juny 2018 13:49

Exposició “Una vida compartida”

Rosa Serra, escultura i Xavier Carbonell, pintura 

El Castell de Benedormiens de Castell d’Aro acull, del 30 de juny al 29 de juliol d’enguany, l’exposició Una vida compartida amb obres de Rosa Serra, escultura i Xavier Carbonell, pintura (pdf). La mostra és la tercera de l’any al castell i la quarta del cicle d’exposicions al municipi i se n'ha publicat un catàleg commemoratiu editat per l’Ajuntament. La mostra està organitzada per la regidoria de Cultura i se’n pot gaudir lliurament, de dimarts a divendres (18-21 h) i els caps de setmana (11-13 h i 18-21 h). Simultàniament, es podrà visitar, a la planta superior del castell, l’espai expositiu permanent on hi ha una selecció del Fons Municipal d’Art.

L’obra de Rosa Serra es caracteritza per la solidesa, rotunditat i simplicitat de les formes. La figura humana, sempre present en totes les seves creacions i tractada amb diferents materials. L’artista busca el joc constant entre el buit i el ple, amb figures que no desafien mai la gravetat, i fins i tot les postures més complicades sempre donen sensació d’estabilitat. La seva obra, és present arreu del món en espais tan significatius com són el Parc Olímpic de Seül, el Comitè Internacional de Lausana o el Comitè Olímpic d'Àsia a Kuwait.

Xavier Carbonell (1942-2015), acreditava un currículum artístic amplíssim i més de 1.700 obres en les quals predominaven les línies rectes, la llum, el color i l'optimisme. Amb una trajectòria de 50 anys dedicats a l’art, va esdevenir un els artistes olotins i catalans més internacionals, amb exposicions des de Nova York fins a Hong Kong passant per Venècia, Bangkok, Buenos Aires, Luxemburg, Viena i París. També la presència de la seva obra en museus i col·leccions és molt àmplia, per exemple amb peces a la seu del Comitè Olímpic Internacional de Lausana (Suïssa) o al Palau Nacional de Belles Arts de Mèxic.

L’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro ha programat per a aquest any un global de 15 exposicions (pdf). D’aquestes, 13 estan vinculades a les arts plàstiques i dues més a la cultura popular. Actualment i fins a finals de juliol també es pot visitar, justament, una mostra d’escultura de gran format a l’aire lliure de Rosa Serra, al Parc dels Estanys de Platja d’Aro. A partir del 7 de juliol la Masia Bas de Platja d’Aro acollirà la mostra Desig, una col·lectiva internacional d’art modern contemporani (del 7 de juliol al 2 de setembre).


Exposició Una vida compartida

Rosa Serra, escultura; i Xavier Carbonell, pintura

Del 30 de juny al 29 de juliol al Castell de Benedormiens

Quarta mostra del cicle anual d’exposicions a Castell-Platja d’Aro

Informació: regidoria de Cultura · T 972 816 192 · cultura@platjadaro.com · pdf


 

Llegir 58 vegades